Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Niemand luistert naar je als je zwijgt”

“Niemand luistert naar je als je zwijgt”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Ochtendsymposium over het gemis aan vrouwelijke hoogleraren

MAASTRICHT. Het doel: meer vrouwelijke hoogleraren. Maar hoe bereik je dat? Geef ze mentoren! Daar lijken alle sprekers, die uitgenodigd zijn voor het ochtendsymposium, het over eens. En, niet onbelangrijk: leer vrouwen hoe ze met de vuist op tafel moeten slaan.

Het drama is bekend: vrouwen dringen maar moeizaam door tot de wetenschappelijke top. Dat is in heel Europa het geval, in het ene land meer dan in het andere. Roemenië kent – wonderlijk genoeg - de meeste vrouwelijke hoogleraren, Luxemburg de minste. Nederland bungelt in de onderste regionen. In Nederland doet de UM het de laatste jaren niet slecht: een derde plaats.

Het is het raadsel van de lekkende pijpleiding, zegt prof. Ursula Nelles, rector van de universiteit van Münster en lid van de raad van toezicht van de UM. Meer vrouwen dan mannen schrijven zich in voor een studie maar ergens op het academische carrièrepad haken de vrouwen af. Volgens Catholijn Jonker, president van het Landelijke Netwerk van Vrouwelijke Hoogleraren, gaat het al mis bij de promovendi en universitair docenten. Daar begint de leiding al te lekken.

Jonker, hoogleraar in Delft, krijgt veel klachten over het tenure track-systeem, een soort competitie waarin jonge onderzoekers zich in vijf jaar moeten bewijzen. “Vrouwen spreken van vijf jaar onzekerheid. Een gezin stichten, een huis kopen, het valt niet mee. Vrouwen blijken zich meer zorgen te maken dan mannen. En dat is jammer. Ze hebben namelijk al hun energie nodig om zich te bewijzen. De instellingen zouden de tenure track helderder en flexibeler moeten maken.”

Bovendien moeten universiteiten voorzien in een mentorprogramma. Althans, als het aan rector Nelles ligt. Münster behoort tot de zeven Duitse universiteiten die een professioneel begeleidingstraject kennen. Getalenteerde promovendi, postdocs, en docenten worden achttien maanden lang, één op één, door een hoogleraar begeleid. Ze praten over onderzoek, managementtaken, maar ook over praktische zaken als salarisonderhandelingen. Iets waar vrouwen niet bepaald in excelleren, zo blijkt vanochtend meermaals. Ook leren ze om ruimte in te nemen, met de vuist op tafel te slaan. Nelles: “Niemand luistert naar je als je zwijgt.”

Het ligt aan de vrouwen zelf, krijgt prof. Naomi Ellemers vaak te horen. Kansen genoeg, toch? De tijd dat vrouwen werden gediscrimineerd, is echt voorbij! Het is een vorm van ontkenning van discriminatie, betoogt de Leidse hoogleraar sociale psychologie van organisaties. “Want de statistieken liegen er niet om. Door vrouwen de schuld in de schoenen te schuiven, hoeven organisaties geen verantwoordelijkheid te nemen.”

Presteren vrouwen slechter? Nee hoor. Een enorme berg onderzoek laat zien dat mannen en vrouwen niet verschillen op cognitieve prestaties, sociaal gedrag of mentaal welzijn. Ellemers: “Mannen kijken hoogstens meer porno en zijn fysiek sterker, en dat is het zo’n beetje.”

En dan is er nog de paradox van de gelijkheid. “Naarmate de gelijkheid toeneemt, zijn we minder alert op ongelijkheid, we worden minder kritisch en zijn ons minder bewust van onze impliciete oordelen en associaties. Zonder dat we er erg in hebben, associëren we vrouwen eerder met zorg voor kinderen dan met wetenschap en dringen we hen onze voorkeuren op.”

Bestuursvoorzitter Martin Paul zegt tot slot dat het de UM menens is. Dat rector Luc Soete bezig is met een mentorprogramma en dat vicevoorzitter Nick Bos het personeelsbeleid op de schop neemt. “Ik kan me voorstellen dat het thema van de vrouwelijke hoogleraren een sleutelrol speelt in ons nieuwe strategisch programma.”

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)