Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Belangrijke prijs voor Van der Vleuten

Belangrijke prijs voor Van der Vleuten

Als erkenning van jarenlang onderzoek van hoge kwaliteit heeft Cees van der Vleuten, hoogleraar onderwijs, de tweejaarlijkse Zweedse Karolinska Instituut Prijs gekregen. Hieraan is een geldbedrag van maar liefst 50 duizend euro verbonden, vrij te besteden. “Het is zo ongeveer de hoogste onderscheiding die in mijn vakgebied te winnen is”, zegt Van der Vleuten. “Ik ben dus zeer trots.” Illustere voorgangers waren voormalig UM-hoogleraar Henk Schmidt (nu rector in Rotterdam) en prof. Geoffrey Norman (van de Canadese McMaster University).

De Maastrichtse (medisch) onderwijskundigen hebben een solide reputatie opgebouwd, zoals ook eind vorig jaar bleek uit internationaal onderzoek. Van de universiteiten met de meeste publicaties in de belangrijkste vakbladen eindigde de UM op één (en Harvard op twee). Van der Vleuten: “Ken jij verder nog lijstjes waar Maastricht hoger staat dan Harvard?” In de top vijf van productiefste auteurs staan drie Maastrichtenaren: Van der Vleuten (1), Scherpbier (2) en Dolmans (5).

Van der Vleuten (1956), tevens voorzitter van de capgroep onderwijsontwikkeling en –onderzoek, is betrokken bij een brede waaier van onderzoek op het vlak van de onderwijskunde; hij is gespecialiseerd in het toetsen van professionele competenties. Hoe stel je vast wat een (geneeskunde)student of een professional moet kennen en kunnen?

Het Karolinska Instituut is wereldwijd een vooraanstaande medische universiteit, die tevens de kandidaten voor de Nobelprijs voor de geneeskunde voordraagt. De Karolinska prijs wordt in eenzelfde soort ceremonie uitgereikt, op 30 oktober in Stockholm. 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)