Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Take This Waltz

Verleiden en Verlangen

Het verhaal: Margot (Michelle Williams) is getrouwd met Lou (Seth Rogen), een kookboekenschrijver die werkt aan een boek met louter kiprecepten. Bij toeval ontmoet ze Daniel (Luke Kirby), een aantrekkelijke aspirant kunstenaar die dan ook nog eens haar nieuwe overbuurman blijkt te zijn. Ze begint iets te voelen wat al geruime tijd in haar relatie met Lou ontbreekt: seksuele spanning, passie, mysterie. Margot komt voor een moeilijke keuze te staan: de vertrouwde geborgenheid van haar relatie met de goedhartige Lou, of een sprong in het diepe met de knappe vreemdeling.

 

Zorg dat je er als de kippen bij bent, want:

- De 33-jarige Canadese actrice/filmmaakster Sarah Polley heeft een scheiding achter de rug en heeft die ervaring ongetwijfeld verwerkt in deze film. Er zijn weinig bioscoopgangers met een langdurige relatie die de hier geschetste problemen niet zullen herkennen: Hoe voorkom je dat seks wegsijpelt uit je relatie? Hoe voorkom je dat je uitgepraat raakt en elkaar bij het avondeten nietszeggend zit aan te staren? En is het dan niet beter om je geluk in een nieuwe relatie te zoeken? Of zijn alle relaties gedoemd om op dezelfde wijze te eindigen?

- Michelle Williams maakt maar weer eens duidelijk waarom ze tot de beste actrices van haar generatie wordt gerekend. Ze weet de film zelfs bijna te redden. Bijna.

 

Deze dans sla je beter af, want:

- Polley heeft een goed oog voor lichaamstaal, maar haar dialogen zijn gekunsteld, onbeholpen en onecht.

- Uw recensent - tevens verdienstelijk hobbykok - kan simpelweg niet begrijpen waarom een vrouw een man in de steek zou laten die een perfecte chicken cacciatore kan bereiden.

- Polleys film lijkt soms wel een aaneenschakeling van sentimentele videoclips.

- De prijs voor ‘worst sex scene of the year’ is bij dezen vergeven. Dat de prachtige muziek van Leonard Cohen als achtergrond wordt gebruikt, maakt het extra onverdraaglijk.

 

Het salomonsoordeel: Chicklit wordt het in de literatuur genoemd: romantische lectuur voor vrouwelijke twintigers en dertigers. Take This Waltz is het filmequivalent van chicklit: een weeïge, humorloze film voor jonge vrouwen die niet echt geïnteresseerd zijn in film.

 

Mark Vluggen

 

Kijk hier voor het filmoverzicht van deze week: Lumière en Pathé

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)