Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Bedreigd

Hoera hoera! De redactie van dit prachtblad heeft me, bij hoge uitzondering en puur op incidentele basis, weer een hoekje op deze pagina gegund. Waarschijnlijk om een gat te dichten maar dat kan me helemaal niets schelen, ik ken mijn plaats en die is nu eenmaal bescheiden tegenwoordig. Een beleidsambtenaar op leeftijd legt het dezer dagen af tegen een retteketet-fotostrip en een bebrilde coassistente, het is niet anders.

Ik ben dus blij dat ik mijn ei weer even kwijt kan, hoewel ik dit schrijf met een bedrukt gemoed. Want ja, ook ik ben bedreigd. Persoonlijk. Door een dierenvriend. En alleen maar omdat ik mijn beste krachten voor deze uni inzet en dat vanaf de Berg mag vormgeven. Want de Berg, daar zetelt de bron van alle kwaad. Althans, dat vindt mijn dierenvriend. Daar worden de martelingen uitgedacht die zijn favoriete diersoort moet ondergaan, denkt hij. Dus ik kreeg een e-mail met de dringende boodschap daarmee op te houden. Zo althans heb ik de volgende strofen geïnterpreteerd: “Jij vieze gore Bergbroeder, als ik je tegenkom druk ik die achterlijke bril van je tot achter je oogkassen, vuile nazi, smerige pedo, eerst kinderen en nu labradors hè, en ik durf te wedden dat je je ook aan de cavia’s vergrijpt, en aan die muizen want jij bènt een enorme lul maar je hèbt natuurlijk maar een kleintje anders had je niet zo’n grote bek …”, enzovoort enzovoort. Boeiende anatomische en psychologische inzichten, dat kun je de man niet ontzeggen, maar hij eindigt met “ik weet je te vinden, ik weet waar je je fiets stalt, ik weet tot op de minuut hoe laat je je dagelijkse aftocht blaast”, dus ja, ik kijk tegenwoordig bij de fietsenstalling drie keer om me heen of ik geen zwaargebouwde hondenbaasjes ontwaar.  

Gelukkig is er ook vrolijk nieuws! Hoe blij was ik niet toen ik de rondzendmail van de afdeling Fijne Berichten kreeg met de opbeurende kop ‘Opening academisch jaar geslaagd’. Godzijdank! Voor hetzelfde geld was het niet gelukt, stond gans het raderwerk stil en zaten we hier met zijn allen in ongeopende toestand achter onze bureaus. Dat hebben ze toch maar weer op professionele wijze voorkomen. En waarom zou je jezelf niet feliciteren als je het fantastisch hebt gedaan? Verder mag ik u niet onkundig laten van het homerische gelach onder de collega’s toen de grote Germanicus zijn geloof beleed in ‘horizontaal management’. Als wij de beste man hier in het gebouw met een brede glimlach de lakens zien uitdelen is dat voor ons, hoe zal ik dat eens zeggen, toch eerder een verticale sensatie.

 

Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: