Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Post-punk-electro-pretmuziek

Band: Infadels

Inkom overleefd, een paar dagen relatief normale nachtrust gepakt, geconstateerd dat de onbestemde vlekken in je verenigingspolo er dit jaar echt niet meer uit te wassen zijn? Je laatste blokboek van vorig jaar verkreukeld uit je tas getrokken en een diepe zucht geslaakt, je mentaal voorbereidend op de aanloop naar de herfst? Niet doen. De zomer in Maastricht heeft nog een aardig staartje: het gratis festival Bruis beleeft zijn zesde editie. In de afgelopen vijf jaar maakten aardige namen als dEUS, Daan, de Staat en Goose hun opwachting (de oververtegenwoordiging van Belgen in dit rijtje is geen toeval) en dit jaar is er weer een interessante line-up gestrikt.

Met Soulwax-aftreksel Goose ben ik inmiddels wel een beetje klaar (welgeteld één goed liedje), en DWDD-huisband Chef’Special doet me ook steeds minder. Er staat echter een onverwachte eend in de bijt geprogrammeerd: Londense post-punk-electro-pretband Infadels, die net hun derde plaat uit hebben. Tussen de vloedgolf serieuze en minder serieuze bandjes die opkwamen tijdens de post-punkrevival van een paar jaar terug (Franz Ferdinand, Maximö Park, Editors, Kaiser Chiefs) braken de heren via radiozenders Kink FM en Studio Brussel door met het dansbare hitje Love Like Semtex: vrolijk deuntje, scherpe gitaartjes, gruizig synthgeluid, gespeeld met opgetrokken wenkbrauw.

In de laatste jaren hebben de gitaartjes gezelschap gekregen van steeds meer bliepjes en bloepjes, en op het nieuwe album The Future of The Gravity Boy is het een en al stuwende discorock. Het lijkt wel alsof de heren hebben bedacht eens te kijken wat er gebeurt als ze alle schuifjes op tien zetten. Het ligt allemaal makkelijk in het gehoor, heeft een prettige urgentie, en zal de heren naar waarschijnlijkheid een groter publiek brengen. Of je ooit zin zal hebben om het in je woonkamer aan te zetten waag ik te betwijfelen, maar het is ideaal voor een springende mensenmassa op een vroege zomeravond, kan ik me zo voorstellen.

En zo zijn er nog een aantal andere fijne acts, verspreid over het weekend van 8 en 9 september: Drive Like Maria, Isbells, School Is Cool en Ozark Henry. Gratis, gras, bandjes en biertjes. Niet op twee uur treinen afstand, maar naast het politiebureau tegenover de UB. Lijkt me niet zo moeilijk.

Jeroen Postma

 

Na het ter perse gaan van Observant meldde de website van Bruis dat de Infadels hebben afgezegd

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)