Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

SBE start fonds voor vrouwelijke onderzoekers

MAASTRICHT. De School of Business and Economics (SBE) heeft het zogeheten Elinor Ostrom Fonds opgericht om vrouwen te ondersteunen in hun wetenschappelijke carrière. Dat kan onder meer via onderwijsvrije periodes,  onderzoeksassistentie, verblijf in het buitenland. Het fonds is in het leven geroepen met behulp van een Aspasia Beurs, verkregen door Elisabeth Brüggen, hoofddocent marketing.

Elinor Ostrom (1933-2012) is de enige vrouw die de Nobelprijs voor de economische wetenschappen heeft gekregen - al moest ze de onderscheiding delen met een mannelijke collega. Het was in 2009 dat de Amerikaanse politiek econome werd gehonoreerd, en wel omdat ze had aangetoond dat mensen – de man in de straat – heel goed in staat zijn om regels en afspraken te maken die een duurzame omgang met natuurlijke voorraden mogelijk maken.

Het fonds richt zich aanvankelijk op vrouwen van SBE, op termijn ook van andere faculteiten. Een en ander wordt beheerd door het Universiteitsfonds Limburg/SWOL, waar ook eventuele donaties naartoe kunnen.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)