Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Slimmelandjescampus

Slimmelandjescampus

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Het is dat ik een kerel ben, anders was ik in snikken uitgebarsten. Wat een film was dat, jaren geleden, met die arme konijntjes die weggebulldozerd worden omdat er een weg door hun grazige weilandje wordt aangelegd. Zo zielig, eerst lekker dartelen met de hele konijnenfamilie, holletje in, holletje uit, en daarna een dof gerommel, tientonners die zich een weg banen. Waarop de violen aanzwellen en Aart Karbonkel het lied over Bright Eyes inzet. In beeld dat schattige konijnenkopje met die grote droevige ogen. Weet u het nog? Bright eyes, burning like fire / Bright eyes, how can you close and fail? Enzovoorts.

Ze gaan allemaal dood, als ik me goed herinner. En weet u wat nu het gekke is? Dit was het eerste wat in me opkwam toen ik de nieuwe merknaam hoorde voor onze campussen! Brightlands. Raar hè? Want ze hebben het juist zo positief, zo optimistisch, in de markt gezet. De Health campus en Chemelot, straks ook Venlo en Heerlen, daar moeten we voortaan Brightlands voor plakken. Het wordt de ‘familienaam’. Slimmelandjes. Om te laten zien hoe slim we hier tegenwoordig zijn en dat al die slimmigheid met elkaar samenhangt. In het Engels want juist het buitenland, waar ze gemiddeld behoorlijk stom zijn, moet het oppikken.

Echt, het is een briljante vondst. -Zeg knul, waar ga jij straks studeren? -In Venlo, op de slimmelandjescampus meneer. –Zozo, dan ben je vast een bolleboos joh! En u mevrouw, u doet interessant moleculair onderzoek, waar precies? –Op de slimmelandjesChemelotcampus meneer Bergbroeder! –Wel een mond vol hè mevrouw! –Jawel, maar zo wordt het verband zichtbaar met de andere slimmelandjescampussen, meneer Bergbroeder! –En waar precies is dat goed voor, mevrouw?  -Zodat de mensen zien dat dit een innovatieregio is waar onderzoekers en ondernemers grote uitdagingen aangaan! Want wij willen overal, ook in de VS en China, herkend worden als toptechnologische regio! Brightlands, het woord zegt het al, meneer Bergbroeder!

Ze juicht het bijna uit. En terecht. Ik weet zeker dat het gaat lukken. Want de naam is onderscheidend genoeg. Er zal ab-so-luut geen verwarring ontstaan met de Brightlands Resorts in Matheran, India, (“U vindt hier zeldzame vogels en bavianen”), evenmin met de Brightlands middelbare meisjesschool in Jaipur (ook India), zeker niet met de Brightlands middelbare school in Dehradun (“one of the best schools” in alweer India) en al helemáál niet met het Brightlands kinderdagverblijf in Cheltenham, Engeland. Laat staan met de Brightlands opvang voor gehandicapten in Rochester, Kent: Brightlands provides care and support for people with learning disabilities who may also have physical disabilities.

Precies, geen verwarring mogelijk.

 

Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)