Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Chahinda Ghossein in VIVA400

Chahinda Ghossein in VIVA400

Photographer:Fotograaf: Chahinda Ghossein

MAASTRICHT. De Maastrichtse arts-onderzoeker Chahinda Ghossein (28) staat in de VIVA400. Dit is een lijst met 400 inspirerende en succesvolle vrouwen van het tijdschrift Viva.
Ghossein, die promoveert op hart- en vaataandoeningen bij vrouwen, is samen met 41 anderen geselecteerd voor de categorie Knappe Koppen. Vanuit Maastricht coördineert ze, onder leiding van prof. Marc Spaanderman, een grote studie naar het vroegtijdig opsporen van hartfalen. De Hartstichting heeft er ruim twee miljoen in geïnvesteerd. In het Maastrichtse UMC is een Vrouwendagcentrum in het leven geroepen waar de komende jaren 2500 vrouwen tussen de 30 en 50 jaar worden onderzocht. Voor dit omvangrijke project wordt er samengewerkt met andere universitaire ziekenhuizen.
Elk jaar stelt het tijdschrift een lijst samen van 400 vrouwen. Tot en met 2 november kan gestemd worden op de kandidaten. Als de top-5 per categorie bekend is, kiest de vakjury daaruit de winnaars. Deze worden op 18 november bekendgemaakt.
Ghosseins concurrenten zijn onder meer Hanneke Wigman uit Groningen die vroege psychopathologische symptomen in kaart brengt om psychoses beter te kunnen voorspellen, en Winny de Jong, een van de weinig vrouwelijke datajournalisten van Nederland. Ook Renske van Wijk (Universiteit Twente) is kanshebber. Zij schreef een proefschrift over de effectiviteit van helmpjes bij baby’s met een afgeplatte schedel.

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)