Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Gekaapt

Uit het niets trokken ze twee wapens tevoorschijn. Ik wist niet wat er allemaal precies gebeurde, maar toen ze eenmaal een oudere vrouw hadden ‘neergeschoten’ wist iedere reiziger dat de conducteurs het niet meer voor het zeggen hadden in deze wagon. Samen met zo’n 60 andere mensen, was ik gegijzeld in de trein van Amsterdam naar Breda afgelopen zondag 26 oktober.

Vol trots vertelde de ene tegen de ander dat de oudere vrouw inmiddels dood was, iedereen keek strak voor zich uit. Niemand durfde zich te bemoeien met wat er allemaal gaande was, ik probeerde beide personen in de gaten te houden door af en toe het gangpad in te kijken. Toen ze dat merkten, liepen ze allebei op me af. Momenten later keek ik recht in de loop van een geweer dat leek op een AK-47. Met mijn Beats nog op, probeerde ik mezelf door middel van een voorzichtige glimlach te redden van een ernstige afloop van mijn reis. Na het twee seconden durende oogcontact besloten ze door te lopen.

Niemand in de trein verroerde zich, iedereen was gefocust op zichzelf. Ik besloot mijn telefoon te pakken en mijn vriendin te appen dat ik in een onwerkelijke situatie was beland. Ik vertelde haar dat mijn trein was gekaapt door twee buitenlanders, mogelijk Afrikaanse afkomst. Ze schrok zich dood en werd nog ongeruster toen ik zei dat ze geweren hadden, ik was hulpeloos.

Toen kwam de trein aan op Rotterdam-Centraal, de andere reizigers en ik leken gered te worden door een onbekende vrouw. Ze pakte haar twee zoontjes bij de hand en stopte de plastic geweren in haar tas. Gehoorzamend liepen de jongetjes de wagon uit, ze hadden hier ruim een half uur de dienst uitgemaakt, met trotse ogen aanschouwden ze hun voormalig territorium. Met een glimlach op mijn gezicht kon ik vervolgens appen dat alles voorbij was.

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

2014-11-10: E sadee
Hoi Romeijn,
Leuke collum, met onverwachte plot.
Gr. Papa

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)