Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Maastricht Summer School: niet druk, wel goed

Maastricht Summer School: niet druk, wel goed

Ze hadden gehoopt op honderd deelnemers, het werden er 89. Toch zijn de organisatoren van de Maastricht Summer School  -  van 9 juli tot 17 augustus  -  tevreden. “We konden pas laat met de werving beginnen, maar de studenten die er waren, zijn vol lof.”

De deelnemers aan de eerste Summer School van de Universiteit Maastricht (bedoeld voor bachelors en masters uit binnen- en buitenland die hun academische kennis willen verbreden, maar ook plezier willen maken) kwamen uit alle windstreken. Zij volgden tweewekelijkse cursussen als ‘Women and Entrepeneurship in Developing Countries’,  ‘Introduction to Epidemiological Research Methods’, ‘English for the International Classroom’ tot ‘Financial Derivatives and Real Options’. Met name de laatste cursus was erg in trek.  Veel cursussen gingen door, ook al hadden ze weinig inschrijvingen.

De 89 zijn tevreden naar huis gegaan blijkt uit de evaluatie, vertelt Ellen Krijnen, de manager van het project . “Ze waren te spreken over de cursusopbouw, de prijs (600 euro per cursus), de accommodatie (185 euro voor een gemeubileerde kamer in het guest house, voor twee weken) en de staf.” Ze verwacht dat het aantal inschrijvingen komend jaar naar 200 zal stijgen. Niet in de laatste plaats omdat sommige studenten als een soort “verkenners” vooruit waren gestuurd:  “Vier MBA-studenten uit India vertelden vlak voor vertrek naar huis: reken namens ons voor volgend jaar maar op zo’n 25 deelnemers.”

De elf reeds bestaande cursussen keren in 2013 terug, maar worden aangevuld met onder andere een op Europa gefocust aanbod, een of meerdere pre master trainingen en een inleiding in de journalistiek. Uiteindelijk moet de Summer School vanaf 2016 jaarlijks 600 studenten gaan ontvangen.

 

 

Meer weten www.facebook.com/maastrichtsummerschool

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: