Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM sponsort therapeutisch speelgoed

UM sponsort therapeutisch speelgoed

Photographer:Fotograaf: Archief Rameckers

MAASTRICHT. Therapeutisch speelgoed maken voor kinderen met spasmen. Zie hier het goede doel van de UM, die ook dit jaar weer meedoet aan de sponsorloop Zweit veur leid (11 januari). Afgelopen dinsdag was de kick-off.

De Universiteit Maastricht is een van de vier zogeheten netwerkpartners van de organiserende stichting Zweit veur leid. De partners - Lions Club, zorgorganisatie Sevagram en de stichting Samenwerkende Fittness Centra – kiezen alle hun eigen doel. De UM steunt een project van onderzoeker Eugène Rameckers, tevens fysiotherapeut bij revalidatiecentrum Adelante.

“We willen elektronisch speelgoed ontwikkelen voor kinderen met spasmen, zodat ze thuis kunnen oefenen om meer controle te krijgen over hun arm-hand-bewegingen. Ze moeten bijvoorbeeld een beker op een specifieke plaats neerzetten en recht houden, een handeling die geïntegreerd is in een spelomgeving op een scherm. De prestaties worden digitaal opgeslagen. Aanvankelijk zal een therapeut het kind begeleiden; later beoordeelt hij de voortgang aan de hand van de data. Het bureau Noosdesign zal het spel ontwerpen. Subsidieverstrekkers als NWO houden de boot af omdat ze eerst het spel willen zien.”

De hardloopwedstrijd van 6, 9 of 12 kilometer slingert door de binnenstad van Maastricht. Inschrijven kan via het Universiteitsfonds Limburg en UM SPORT/UM Running. “We hebben nu al 12 duizend euro opgehaald aan donaties, ons streefbedrag is 20 duizend”, zegt Charlotte Groven van het Universiteitsfonds. Vorig jaar bracht de sponsorloop in totaal 64.616 euro op. Een kwart daarvan ging naar het toenmalige goed doel van de UM: het Nooit meer bang voor pijn-project, dat het leven van patiënten met chronische pijn moest verlichten.

Wie niet kan hardlopen, maar wel graag wandelt, is ook welkom, benadrukken UM Sport en het Universiteitsfonds. Ook zij kunnen tegen een gereduceerd tarief (studenten 10 euro, medewerkers 20 euro) deelnemen. Daarnaast ontvangt iedere UM-deelnemer een gratis loopshirt en een drankje in het Theater aan het Vrijthof.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)