Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Heeft een olifantenslurf botten?

Heeft een olifantenslurf botten?

MAASTRICHT. Hoe heet de huidige president van Ghana? In welke drie Afrikaanse landen heerst Ebola? Er wordt druk overlegd, geschreven, gekrast en weer opnieuw geschreven tijdens de Mustangh Afrika Pubquiz in Edd’s café. Onder het genot van een drankje spant ieder groepje, uiteraard met een gekke teamnaam, zich tot het uiterste in om deze speciale editie van Edd’s café’s traditionele dinsdagavond pubquiz te winnen. De quiz is onderdeel van de jaarlijkse Afrikaweek georganiseerd door stichting Mustangh. Met de Afrikaweek hoopt Mustangh geld in te zamelen voor het door hun gesteunde ziekenhuis in Ghana.

Wat is de hoofdstad van Madagaskar? Heeft een olifantenslurf botten? Het is gezellig druk in Edd’s café en alle tafels zitten vol. Voor Mustangh is dat gunstig, hoe meer deelnemers, hoe meer geld voor Ghana. Voordat de quiz begint heeft voorzitter en geneeskundestudent Kirsten Palm even tijd om toe te lichten waar de Afrikaweek nou eigenlijk om gaat en wat Mustangh precies doet. Palm is net teruggekomen uit Ghana, waar ze het ziekenhuis heeft bezocht, en vertelt levendig over haar ervaringen: ”Je moet je voorstellen dat er op een gebied ten grote van Zeeland, Limburg en Brabant slechts één ziekenhuis is, wat ook nog eens slechts uit een paar hutjes bestaat en maar één arts in dienst heeft. Stel je voor dat het AZM maar één arts zou hebben. Die arts moet dan alles doen, van keizersnedes tot grote operaties.” Behalve geld inzamelen, stuurt Mustangh ook Maastrichtse geneeskundestudenten naar Ghana en proberen ze studenten bewust te maken van het contrast tussen de gezondheidszorg hier en daar.

Voor de liefhebber de antwoorden: de president van Ghana heet John Dramani Mahama. Er is Ebola in Guinee, Liberia en Sierra Leone. De hoofstad van Madagaskar is Antananarivo en een olifantenslurf heeft geen botten.

Lisette Reuvers

Mustangh’s Afrikaweek is nog niet voorbij, zo is er tot vrijdag nog de mogelijkheid om loterijtickets te kopen en is er op donderdagavond (4 december) een sportevenement bij UM sports. www.mustangh.nl

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)