Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Onno

Onno

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Ik kon het niet aanzien. Ik ben hem achterna gereisd. Om hem een hart onder de riem te steken. Stond ik daar onder aan die flat in Dubai, met een bosje bloemen, roep ik mijn naam door de intercom, wil die me niet binnenlaten! Nooit meer een Albert in zijn huis, gilt-ie. Ik zeg, Onno, je weet toch wel wie ik ben, ik kom van de Bèrg! En ik kom je de groeten doen van al je maten daar! Van Martin, van Luc, van Nick, van Fons, zelfs van Astrid hoewel die natuurlijk strikt genomen onderaan de Berg woont; echt allemaal!

Oké, mocht ik boven komen, zit-ie me daar in zijn zwembroek onbedaarlijk te wenen. Dus ik zak door mijn knieën en doe op mijn onbeholpen manier een poging om hem te omhelzen, om hem te troosten. Ik weet ook wel dat ik fysiek niet binnen zijn jachtvergunning val maar dat kon me eventjes niks schelen. Hier was een mens in nood, wat zeg ik, een burgemeester in nood en die laat je niet vallen. Dat ik in de gauwigheid iets in zijn zwembroek zag bewegen ligt aan mijn zwakke ogen, vast en zeker.

Ik zeg Onno, nou moet je eens goed naar me luisteren. Bij ons op de UM is het leven echt niet anders dan op het stadhuis. Als jij je daar verveelt en soms een verzetje wilt, dacht je dan echt dat een Martin, een Luc, ja zelfs een Nick dat niet kunnen navoelen? Dacht je nu echt dat al die overlegjes in het land, met een collega hier, met een VSNU-clubje daar, enzovoorts, dacht je echt dat de heren daar de hele dag mee doende waren? Dat ze na afloop nooit in een horecafeetje belandden voor iets prikkelenders, iets wat ze weer het gevoel geeft te bruisen en te borrelen, iets waar hun afgeknepen hormoontjes  weer even vrij spel krijgen, kortom: het leven te leven zoals het ooit bedoeld was?

Nou dan. Wij van de UM hebben dus alle begrip. En wij van de UM hebben gevoel voor humor. Leuker nog, wij doen naar hartenlust mee. Onze Fons komt dadelijk met een nieuw communicatiebeleid – want tussen ons gezegd en gezwegen is dat een zooitje – waarin het stiekeme filmpje pièce de résistance wordt. Wij rusten onze bestuurders en ook onze topwetenschappers voortaan uit met knoopsgatcameraatjes. Zoals de politie in de VS, snap je? Geen ranzige Robbie’s en Rutgers nodig, we filmen het zelf! Maximale transparantie, een geheel nieuwe kijk op de Kennis-as en vooral ook: de UM’er als mens, de UM’er in zijn biotoop. Feilbaar, aaibaar, dierbaar! Die beelden vertonen we dan bij de academische opening . Succes verzekerd.

Voel je je al wat beter?

 

Albert Bergbroeder

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: