Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Extra studieplekken op Tapijn

Extra studieplekken op Tapijn

Photographer:Fotograaf: archief

MAASTRICHT. In het voorjaar van 2015 start de universiteitsbibliotheek in loods V op de Tapijnkazerne een experimentele leeromgeving voor studenten. De loods wordt op termijn gesloopt, maar de komende drie jaren richt de bibliotheek deze in met zo’n 200 extra studieplekken. Over de invulling wordt nog nagedacht, zegt UB-directeur Ingrid Wijk. “We willen experimenteren met verschillende omgevingen, ook vooruitkijkend op bijvoorbeeld de mogelijkheden in de sporthal.” Het nieuwe sportcentrum in Randwyck gaat (deels) in juli open en wordt multifunctioneel; er komen zo’n 175 learning spaces.
Wat betreft de experimenten in de Tapijnloods denkt Wijk aan ‘boxen in een box’: de loods doet dienst als omhulsel, daarbinnen kan er gespeeld worden met decor, ruimte en digitale opties. “Het moet een studiegevoel geven; het wordt geen hangplek. Ook mag het gericht zijn op samenwerken, want we merken dat veel studenten het fijn vinden om met elkaar te studeren.” Wie een goed idee heeft, mag zich bij de UB melden, zegt Wijk.

De Tapijnkazerne is eigendom van de Universiteit Maastricht, de provincie en de gemeente. Sinds september zitten de kennistechnologen (DKE) in de voormalige officiersmess. Volgend jaar staat de verhuizing gepland van het Edlab, het universitair centrum voor onderwijsvernieuwing en Launchbase, een initiatief van het Centre for Entrepreneurship voor startende studentondernemers.

WD

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)