Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De dagdroomlijst

Als zevenjarig ventje gooide ik ooit een muntje in de Trevifontein, opdat ik ooit nog eens terug zou keren naar Rome. Vijftien jaar later ben ik nog steeds niet teruggekeerd, dus besloot ik onlangs om die kans te vergroten.

Vier steden moest ik opschrijven, bestemmingen waar ik mijn vijfde semester graag door zou willen brengen. In mijn hoofd zag ik mezelf al terugkeren naar Piazza di Trevi, heerlijke Italiaanse delicatessen eten, terwijl een fles goede lokale wijn ervoor zou zorgen dat ik voldoende vocht binnen zou krijgen. Ja, het zou totaal geen straf zijn om vijf maanden in Rome te vertoeven: af en toe een wedstrijdje meepakken van A.S. Roma, een bezoekje aan de Paus, met regelmaat naar de Tyrreense Zee of gewoon lekker genieten van het bruisende Romeinse stadsleven. Romeijn in een Romeinse stad.

Ik herinnerde me dat ik ooit een aflevering van 3 op Reis had gezien, waarin Chris Zegers naar Vancouver ging. Ik had weinig footage nodig om tot de conclusie te komen dat het me een fantastische stad leek. Canada, een land wat in mijn ogen een soort kouder equivalent is van Australië. Een land vol schitterende natuur en bruisende steden. Hoewel het te boeken staat als de populairste bestemming uit de lijst, besloot ik toch de gok te wagen: Vancouver kwam op de lijst.

Inmiddels waren er nog maar twee opties over. Ik hoefde echter niet lang na te denken over hoe ik deze zou invullen. Voor deze bestemming had ik namelijk geen stuiver nodig om te weten dat ik er ooit nog eens terug zou keren. Toevallig waren er ook nog eens twee universiteiten beschikbaar in de stad die ook wel het New York van Australië wordt genoemd (in atlassen te vinden onder de naam ‘Sydney’).

De lijst leverde ik met gekruiste vingers, enkele weken geleden, in. Het dagdromen was begonnen, een voorkeur had ik niet. Enthousiast vertelde ik vrienden en familie over mijn potentiële vooruitzichten. Bekenden in Australië wisten van mijn eventuele terugkeer en mijn boekje Italiaans voor beginners was uit de kast gehaald.

 

Dear Romeijn,

We are sorry to inform you that you have not been selected for one of the universities of your choice.

 

Verder dan dit hoefde ik niet te lezen.

 

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)