Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Your Sister’s Sister

Het verhaal: Een jaar na zijn broers’ dood is Jack nog altijd een emotioneel wrak. Zijn goede vriendin Iris trekt zich zijn lot aan en nodigt hem uit een weekend alleen door te brengen in het afgelegen vakantiehuisje van haar vader, op een eiland voor de kust van Seattle. Jack gaat op het aanbod in, maar treft bij aankomst onverwacht Iris’ aantrekkelijke lesbische zus Hannah aan. Na een nacht met heel veel tequila belanden ze in bed. Iris’ onaangekondigde komst de volgende ochtend markeert het begin van een weekend vol opmerkelijke onthullingen.

Een erg goede keuze als openluchtfilm voor de Inkom, want:

- Mumblecore wordt het genoemd. Een nieuwe stroming in de Amerikaanse cinema, gewijd aan de neuroses en liefdesperikelen van twintigers. Films gemaakt met een uiterst minimaal budget (van het maandsalaris van een hoogleraar 1 kun je ongeveer anderhalve mumblecorefilm maken) met een crew die vaak uit vrienden van de regisseur bestaat. Your Sister’s Sister werd in twaalf dagen gedraaid en heeft een aanstekelijke do-it-yourself mentaliteit.

- De charme van Your Sister’s Sister drijft volledig op het naturalistische acteerwerk van het supertrio Mark Duplass, Emily Blunt en Rosemarie DeWitt. Heerlijk gezelschap is het: geestig, gevoelig en gevat (net uw recensent dus), maar ook onvolmaakt, geplaagd door onzekerheden en worstelend met het leven. Nadat uw recensent – wiens sixpack voor het laatst zichtbaar was bij zijn geboorte – een minderwaardigheidscomplex had gekregen van de geoliede strippers in Magic Mike – was het heerlijk om nog eens een man in een romantische komedie te zien (Duplass) die zichtbaar al jaren geen sportschool van binnen heeft gezien. En dan toch twee 100% aanbiddelijke zussen die zich aan zijn voeten werpen. Het leven kan mooi zijn.

Niet erg dat die Inkom-voorstelling in het water viel, want:

- Your Sister’s Sister werd door een Amerikaanse filmcriticus een “actionless talkathon” genoemd. Wie allergisch is voor praatfilms, kan beter elders zijn heil zoeken.

- In de tweede helft maken geïmproviseerde, levensechte dialogen plaats voor kleffe plotmachinaties die je enkel in Hollywoodfilms aantreft.

Het salomonsoordeel: Een bescheiden, ongekunstelde romantische komedie over het leven en de liefde.

Mark Vluggen

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)