Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studentenorganisaties lanceren meldpunt

De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Kamer van Verenigingen (LKvV) hebben een informatie- en meldpunt opgericht voor studenten over de langstudeerdersboete; www.langstudeerboete.nu. De studentenorganisaties zijn van mening dat de boete onzorgvuldig is ingevoerd en dat politieke partijen extra verwarring hebben gezaaid door vlak voor de start van dit studiejaar loze beloften te doen. Hierdoor zouden studenten niet meer weten waar ze aan toe zijn.

Met de site willen de studentenorganisaties in kaart brengen welke problemen de langstudeerboete oplevert. “De ingediende klachten en vragen zullen concreet maken hoeveel oneerlijkheid en onrust de langstudeerboete teweeg brengt. Klachten worden gebundeld in een ‘zwartboek’ en aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangeboden."

Ook kunnen studenten via de site gratis hulp krijgen van het Landelijk Studentenrechtsbureau (LSR) bij het indienen van hun bezwaarschrift tegen de beschikking collegegeld.

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)