Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM stijgt iets op QS-ranking

De Universiteit Maastricht is weer een paar plaatsjes opgeschoven op de internationale ranglijst van QS world university rankings. In de laatste versie (2012) staat de UM op 107, vorig jaar was dat 109 en het jaar daarvoor 111. Vooral de percentages internationale studenten en staf tellen flink mee, net als het aantal citaties per wetenschapper.

In academische kringen groeit intussen de scepsis over dit soort ranglijsten. Een week geleden nog, bij de opening van het academisch jaar in Maastricht, betoogde gastspreker prof. Frans van Vught dat ze in feite appels en peren vergelijken: “Je kunt ook geen lijst maken met voetbal en rugbyteams, terwijl het wel allebei sportteams zijn.” Hij hekelde de “zwakke methodologie” die de geldigheid van de uitkomsten aantast.

De UM-voorzitter van het college van bestuur prof. Martin Paul kijkt pragmatisch tegen het fenomeen aan. Dat de UM vlak voor de zomer vrij goed scoorde op een lijst van jonge universiteiten in de wereld verwelkomde hij toen vooral omdat het de werving van studenten en goede wetenschappers zou vergemakkelijken.

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)