Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Kijk uit voor Brabanders!

Band: Go Back To The Zoo

Bruis afgelopen weekend nog aangetikt? Volgend weekend kan er in de buurt weer worden buitengespeeld en wel op het Pisart Festival in Eijsden. Niet te vroeg juichen: kaarten kosten hier wel gewoon geld, en de lineup is, wat zullen we zeggen, iets meer gericht op een TROS-publiek. Weliswaar Van Dik Hout en de Dijk (heuj!), maar ook Guus Meeuwis, Nick en ook nog Simon. Dat ter overweging.

Ook geprogrammeerd: het bruisende, vriendelijke Nijmeegse bandje Go Back To The Zoo, bekend van De Wereld Draait Door, 3FM-megahits en een reclame van Nike. Ben je de afgelopen twee jaar in het bezit geweest van een radio of televisie, dan heb je ze gehoord. De afgelopen jaren waren ze vaste prik in de middaguren op de Nederlandse festivalweides, en recentelijk wonnen ze twee 3FM-awards. Afgelopen april brachten de heren hun tweede album uit: Shake A Wave.

Meteen valt een wat breder geluid op: de tenten en zalen worden groter, en de achterste rij moet immers ook bereikt worden. Daarnaast: serieuzer, Amerikaanser, degelijker. Het vrolijke stuiterende dat de band succes heeft gebracht is een beetje verdwenen. Een zweempje van de latere periode van Oasis (helaas geen compliment) en een flinke dot Kings of Leon in de tijd dat die ineens ook stadions gingen uitverkopen (dat schrijft muzieksite 3voor12 trouwens ook, maar dan alsof het iets positiefs is). Simpel maar wijds, recht-toe-recht-aan, bekende akkoordenschema’s en bruggetjes. Het is natuurlijk waar dat simpel zeker niet hetzelfde is als middelmatig, maar er zijn legio bands die met een vergelijkbaar beperkt muzikaal palet een veel groter effect sorteren (de nieuwe plaat van Japandroids, Celebration Rock, is een goed voorbeeld). Zodoende: Go Back To The Zoo rockt lekker door op hun nieuwe cd, maar echt tot de verbeelding spreekt het nergens.

Geen omfietsband dus. Maar hee, de hitjes (Electric, Beam me up)  zullen ook gespeeld worden, en de Dijk, Van Dik Hout en de Jeugd van Tegenwoordig komen ook, dus mocht je het weekend van 21-23 september nog niks te doen hebben, dan is Pisart zeker het overwegen waard. Pas bij het naar huis fietsen alleen op, gezien de line-up, voor lallend overstekende Brabanders.

Jeroen Postma

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)