Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Opnieuw gele kaart opleiding Fasos

Opnieuw gele kaart opleiding Fasos

Photographer:Fotograaf: archief UM

MAASTRICHT. Opnieuw heeft een opleiding van de faculteit Arts and Social Sciences een ‘gele kaart’ gekregen. Deze keer gaat het om de researchmaster European Studies, zo maakte de kwaliteitskeurmeester NVAO, afgelopen dinsdag wereldkundig. In 2013 kregen al zes andere Fasos-studies een onvoldoende.  

De opleiding “schiet op essentiële punten tekort”, schrijft het deskundigenpanel. Zo mist het onderwijsprogramma “samenhang en focus” en is het verband tussen de inhoudelijke en methodologische vakken onvoldoende. Deze “pijnpunten” uitte de NVAO ook al in 2008 bij de start van de studie, “maar die kritiek is kennelijk onvoldoende serieus ter harte genomen”, vervolgt het rapport. De commissie miste ook tijdens de afgelopen hoorzitting bij de Maastrichtse gesprekspartners “blijken van een gevoel van urgentie om de geconstateerde punten op te lossen”.

De portefeuillehouder onderwijs van de faculteit, Jo Wachelder, wijst erop dat de verantwoordelijken de aanbevelingen in 2008 wel degelijk “hebben meegenomen in hun beleving”. Wat betreft het gebrek aan “een gevoel van urgentie” van het huidige management, reageert hij: “Wij hadden tijdens het bezoek van de commissie al een herziening van het curriculum voor 2014-2015 voorzien. Blijkbaar vond men dat niet ver genoeg gaan. In ons herstelplan zijn voorstellen voor verdere aanpassingen gedaan.”

De faculteit, die afgelopen zomer al op de hoogte werd gesteld van het oordeel, krijgt twee jaar om de tekortkomingen te verhelpen. Het herstelplan is inmiddels ingediend en goedgekeurd.

 

Lees hier het artikel over de master Global Health die complimenten krijgt van de NVAO

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)