Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Europese innovatiebeurs voor Maastrichtenaar

Europese innovatiebeurs voor Maastrichtenaar

Photographer:Fotograaf: archief UM

NEDERLAND. Nederland scoort weer flink in de competitie om Europees onderzoeksgeld. Maar liefst elf wetenschappers krijgen een beurs om te werken aan praktische toepassingen van hun fundamentele onderzoek. Een van hen, prof. Leon de Windt, komt uit Maastricht en is verbonden als hoogleraar moleculaire cardiologie aan de School for Cardiovascular Diseases, CARIM.

De zogeheten proof of concept-beurzen zijn bedoeld voor wetenschappers die al Europese subsidie ontvangen voor hun fundamentele onderzoek en ideeën hebben voor nieuwe commerciële of maatschappelijke toepassingen. De beurzen, die maximaal 150 duizend euro bedragen, kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om patenten aan te vragen of om een bedrijf op te zetten.

Er zijn vandaag 59 beurzen toegekend aan wetenschappers in 15 verschillende landen. Nederland heeft er met elf toekenningen het meest binnengehaald, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (8), Spanje (8) en Frankrijk (6). Het gaat om de tweede ronde van 2014. In totaal werden er vorig jaar 120 aanvragen gehonoreerd, 61 winnaars waren al in de eerste ronde bekend gemaakt. Daar zaten vier Nederlanders tussen.

Het programma bestaat sinds 2011 en wordt steeds populairder. In 2014 hebben 442 wetenschappers een aanvraag ingediend, in 2013 waren dat er 293.

HOP, Petra Vissers

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)