Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Actie-reactie

Actie-reactie Actie-reactie

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Sander (31): “Mijn baas geeft me opdrachten en zegt me hoe ik ze uit moet voeren. Hij staat nauwelijks open voor mijn mening. Het botst regelmatig tussen ons. Kan ik iets doen om onze samenwerking te verbeteren?”

Ingrid: Menselijk gedrag is voorspelbaar. Als jij naar je collega roept ‘hé, haal eens een kopje koffie voor me’, is de kans klein dat hij dat gaat doen. Je zult meer succes hebben als je andere woorden kiest en die met de juiste intonatie uitspreekt. Het gedrag van anderen is dus te sturen. De Amerikaanse psycholoog Timothy Leary heeft een model ontwikkeld, de roos van Leary (zie het figuur), dat laat zien hoe je dat doet. Je kunt het gebruiken als een kompas dat je de weg wijst naar een betere samenwerking. Daar is maar één persoon voor nodig: jij.

In het kompas betekent boven kortweg dominant, onder niet-dominant, tegen taakgericht en samen relatiegericht. Jouw leidinggevende zit op zijn voorkeursplek, boven-tegen. Hij geeft opdrachten, duldt geen tegenspraak, richt zich op de klus die geklaard moet worden en niet op de relatie. Ook jij zit in die taartpunt, omdat je zelf wilt bepalen wat je doet en je je leidinggevende daarbij kunt missen als kiespijn. Samen op dezelfde plek in de roos van Leary leidt tot ellende. Allebei  bovenin levert onherroepelijk heibel op, maar ook met z’n tweeën in een andere taartpunt schiet niet op. Zo zul je verzanden in zeg-jij-het-maren als je allebei ‘onder-samen’ zit. Beiden ‘tegen-onder’ zal leiden tot het in het oneindige wikken en wegen en bekritiseren van elkaars ideeën. Het is dus zaak je flexibel door de roos te bewegen om verder te komen. Om te bedenken welke kant je op moet gaan, is het belangrijk te weten dat bovengedrag van de één zorgt voor ondergedrag bij de ander en andersom. Samen- en tegengedrag zijn daarentegen besmettelijk: de ander doet hetzelfde.

Verlaat je plaats links-boven om zo de vastgelopen relatie in beweging te krijgen. Door zelf een stap naar rechts te zetten in de roos, verleid je je baas dat ook te doen. Samengedrag roept immers samengedrag op. Probeer je eens meewerkend – samen-onder - op te stellen. Dat doe je door naar hem te luisteren en interesse te tonen in zijn ideeën. Vraag hem het hemd van het lijf en laat ook eens weten dat je het leuk vindt of waardeert dat hij altijd zo veel plannen heeft. Je leidinggevende zal meer en meer jouw kant op bewegen en je uiteindelijk misschien zelfs wel hulp bieden bij het uitvoeren van jouw plannen. Hij zal aandacht hebben voor jou, je aanmoedigen en complimenteren. Kortom, jullie samenwerking zal er beter op worden. Actie is per slot van rekening reactie.

Ingrid Candel 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)