Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Een UMbulatorium: ja of nee

MAASTRICHT. De psychologiefaculteit en de Faculty of Health, Medicine and Life sciences laten momenteel de haalbaarheid van een ‘ambulatorium’ in Maastricht onderzoeken. Het UMbulatorium (werktitel) zou een academisch centrum moeten worden dat gespecialiseerd is in geestelijke gezondheidszorg, waar psychologische en pedagogische hulp wordt geboden aan volwassenen en jongeren. “Het gaat om een combinatie van diagnostiek, behandeling en training”, legt Anke Sambeth, opleidingsdirecteur van de psychologiefaculteit uit.
In maart start de Service Science Factory met een haalbaarheidsstudie. “Zij gaan praten met verschillende stakeholders, we moeten immers weten hoe de RIAGG, andere gezondheidsinstanties, de gemeente en de provincie ertegenaan kijken. Deels zullen we concurreren met de RIAGG, maar ik kan me voorstellen dat er ook een evenwicht kan worden gevonden tussen cliënten met lichtere en zwaardere klachten.”
Nijmegen, Groningen en Utrecht hebben al een universitair ambulatorium. Een belangrijke reden voor de Maastrichtse faculteiten om een centrum op te richten is het slinkend aantal klinische stages in de omgeving. “Wij, en ook de master Mental Health van FHML, hebben de laatste jaren steeds meer studenten gekregen die klinische stages willen lopen, maar het aantal stageplekken groeit niet mee. Bovendien is een ambulatorium interessant voor onderzoeksstages doordat er zoveel gegevens verzameld worden.”

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)