Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Carnaval

Voor deze column wilde ik eigenlijk een vergelijking gaan maken tussen het probleemgestuurd onderwijs van onze universiteit en de Wi-Fi in de treinen van de NS. In beide gevallen is het er wel, maar werkt het nauwelijks.

PGO is het kindje van Maastricht University en in de bestuurskamer geloven ze nog steeds heilig in deze onderwijsvorm. Allemaal ten bate van de student natuurlijk: “Ze voeren discussies, wisselen hun kennis uit en bepalen gezamenlijk hun leerdoelen. Zo worden ze gemotiveerd zelf onderzoek te doen.” Was het maar zo mooi zoals ze het op hun website verkondigen. De geroemde PGO-ervaring, heb ik gedurende mijn jaren in Maastricht helaas maar weinig mee mogen maken. Nog steeds heb ik in mijn onderwijsgroepen te maken met mensen die te bang zijn om hun mond open te doen.

En bij de NS geloven ze dat ze hun passagiers tegemoet komen met een draadloze internetverbinding die nog slechter werkt dan hun crisisbeleid. Allemaal om de reiservaring unieker en comfortabeler te maken.

Ja, daar zou ik met gemak een column over kunnen vullen. Zij het niet dat het bijna carnaval is en ik vanuit mijn kamer volle bak mee kan genieten met alle festiviteiten voor café de Poshoorn, aan de Stationsstraat. Een stuk of vijf verschillende bandjes verzorgen simpele deuntjes zodat de aanwezigen niet teveel na hoeven te denken over de mogelijke lyrics. Het ja-la-la-la-gehalte bereikt hier ongekende hoogten terwijl ik aan deze column werk. Af en toe is er een man die in het Mestreechs door een microfoon blèrt en de bandjes aankondigt.

Ah leuk, één van de aanwezige bandjes komt langs mijn kamer paraderen. Aan hun naam te zien, hebben zij zelf ook geen hoge pet op van hun muziek: um te jenke heten ze. Dat is het inderdaad. Net zoals het vertoonde spel van NAC Breda dit seizoen overigens, maar daar zal ik verder geen woorden aan verspillen.

Ik heb serieus overwogen om mijn ticket naar New York om te boeken naar aanstaande vrijdag, maar ik vrees dat mijn huisbaas die kosten niet zal sponsoren.

De zwerver die op de Elfde van de Elfde kon genieten van iedereen zijn left-overs van McDonald’s, gun ik natuurlijk wel een fijne carnaval. Die kan in ieder geval rekenen op een paar mooie dagen.

 

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)