Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik probeer een modelzoon te zijn. Dat verdienen mijn ouders”

“Ik probeer een modelzoon te zijn. Dat verdienen mijn ouders”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Kijk ik om me heen, sta ik midden in mijn leven (Loesje)

Achternaam: Demirsoy * Voornaam: Derin * In het dagelijks leven: derdejaars International Business, lid Turkse nationale springruiterteam en kandidaat voor deelname Olympische Spelen in Rio in 2016 * Geboren in: Istanbul * Woonplaats: Maastricht * Leeftijd: 20 * Burgerlijke staat: vrijgezel

TOEN

Enig kind Ik kom uit een heel kleine familie, ik ben zelf enig kind, mijn vader heeft één zus, mijn moeder was ook enig kind. Wij zijn heel close. Mijn ouders waren er altijd voor mij, en dat zijn ze nog steeds ook al wonen ze in Istanbul en hebben ze het druk met hun bedrijven. Ik spreek ze iedere dag via Skype, Whatsapp, Facetime, telefoon. Mijn moeder zelfs vaker op een dag want zij is ook mijn manager; zij regelt alles wat betreft wedstrijden, paarden. We hebben een bedrijf - Demirsoy Equestrian - in de buurt van Luik. Ze neemt voor iedere wedstrijd die ik moet springen het vliegtuig, vaak een paar keer per maand. 
Trots Als kind al probeerde ik alles heel goed te doen zodat mijn ouders trots op mij kunnen zijn. Ja, ik probeer een modelzoon te zijn. Dat verdienen ze. Ik behoorde altijd tot de beste van de klas en zette me volledig in voor de paardensport. Nee, dat is niet saai. Ik houd van succes en vind het heerlijk om hoge doelen te stellen. Ik heb binnen IB ook een van de moeilijkste majors gekozen: finance. Als iets makkelijk is, vind ik het snel saai.
Zilveren medaille In 2011, ik was zeventien, heb ik de zilveren medaille gehaald tijdens het Europees kampioenschap voor junioren. Dat was extreem belangrijk voor mij. Ik was de eerste Turkse springruiter die dat presteerde. Ik kon zo Europa laten zien dat Turkije in de lift zit als het gaat om de paardensport. En ik heb mijn naam gevestigd in het ‘circuit’. Afgelopen jaar won ik onder andere het jachtparcours tijden de JIM in Maastricht.
Liefde Ik ben opgegroeid met dieren om me heen - honden, paarden, vissen, papegaaien - dat vond mijn familie belangrijk. Ik was 3,5 toen ik ging paardrijden. Het is heel bijzonder om contact te hebben met een dier dat zeker tien keer meer weegt dan jijzelf. Je leert controle over het paard te krijgen, geduldig te zijn, respect te hebben, je boosheid niet ongeremd te uiten. Wat zo mooi is dat dieren als paarden en honden je onvoorwaardelijke liefde geven. Zelfs na een moeilijke oefening zie ik de liefde in de ogen van mijn paard.
Maastricht De keuze voor Maastricht was logisch, het is het Mekka voor mij. De UM is goed, de beste trainers zitten hier, en de paardenindustrie is in Nederland, België en Duitsland heel goed ontwikkeld.

NU

Diploma Ik kan heel goed plannen. Ik zit op schema met mijn studie, ondanks dat ik op weekdagen drie uur train in de buurt van Luik. Mijn trainer is Henk Noolen, een Nederlander die heel bekend is in het paardenwereldje. Een van de besten. Ik ben dus ook nog per dag anderhalf uur onderweg. Deze zomer haal ik mijn diploma.
Vrienden Luke is een van mijn beste vrienden in Maastricht. Ik ontmoette hem in mijn eerste jaar, hij komt uit Engeland. We hebben dezelfde humor, werken hard, en hebben lol in het leven, maar zullen ons niet snel bezatten. Hij rijdt zelf geen paard, maar heeft waardering voor mijn inzet. Tess is de dochter van mijn trainer. Zij studeerde al in Maastricht en heeft me als een soort mentor in het eerste jaar geholpen. Ik kende niemand. En dan is er Claudia, zij studeert aan het University College en rijdt paard. We delen dezelfde interesse, kennen dezelfde mensen. Zij is goed, rijdt ook in de internationale competitie.
Koken Ik houd van koken, maar vaak komt het er niet van. Soms als ik veel stress heb en mijn zinnen wil verzetten ga ik achter het fornuis staan. De Turkse keuken vind ik heel lekker, maar die is nog te moeilijk voor mij.
Favoriet Ik kan niet kiezen tussen mijn paarden. Dat is net alsof me wordt gevraagd te kiezen tussen mijn ouders. Ze zijn allemaal goed, ieder op zijn eigen wijze.

STRAKS

Olympische Spelen Ik wil voor mijn land naar de Olympische Spelen en daar een medaille winnen. In Rio wil ik vooral ervaring opdoen, vier jaar later in Tokyo hoop ik mee te kunnen dingen voor een medaille.
Kind Ik wil straks heel graag een eigen gezin, met kinderen. Maar niet te veel. Een is misschien genoeg. Ik was zelf enig kind en had een geweldige jeugd. Mijn toekomstige vrouw moet sportief en vooral intelligent zijn. Ik ben gewend aan een omgeving waar intelligentie wordt gewaardeerd. En ik wil dat ze weet wat er speelt in de wereld. Een vriendinnetje is heel iets anders dan een echtgenote. Naast haar word je iedere ochtend wakker.

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

2016-01-07: Luiza Nijman
Beste Derin,

In het Radio 1 programma Dit is de Nacht besteden we in onze komende uitzending, maandag 11 op dinsdag 12 januari, aandacht aan de vraag of kinderen met broers en zussen beter af zijn dan zonder. In het kader hiervan zijn we nog op zoek naar iemand die enige kind is en daarover geïnterviewd wil worden. Ik zou je graag willen uitnodigen om bij ons in de studio te gast te zijn. Het gaat om een interview in de nacht van 11 op 12 januari. Het interview duurt van 3 tot 5. Graag hoor ik of u interesse heeft. Voor meer informatie kunt u mij mailen op luiza.nijman@eo.nl, dan stuur ik u mijn nummer.

Met vriendelijke groet,

Luiza NIjman
Radio 1/Dit is de Nacht
2016-01-07: Luiza Nijman
Beste Derin,

we hebben inmiddels iemand gevonden voor het interview. Mijn verzoek kun je als niet verzonden beschouwen.

Met vriendelijke groet,

Luiza Nijman
Radio 1/Dit is de Nacht

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)