Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studenten begeleiden naar een baan

MAASTRICHT. Wordt hulp bij de voorbereiding op de arbeidsmarkt straks een onderdeel van de curricula aan deze universiteit? Dat zou best eens kunnen. Er loopt een ‘employability’-project dat alle mogelijkheden op dit terrein wil onderzoeken. 

Het thema wordt hoe dan ook belangrijk, zei projectleider Ellen Bastiaens (Academic Affairs)  afgelopen woensdag tegen een commissie van de universiteitsraad. Zo belangrijk, beaamde rector Luc Soete, dat men overweegt het op te nemen in het nieuwe strategische programma 2016-2020 van de UM. Daarover zijn de meningen echter nog verdeeld, vervolgde hij: er zijn ook mensen die vinden dat een universiteit zich moet beperken tot goed onderwijs aan haar studenten.

Uitgangspunt is dat aandacht voor de toekomstige arbeidsmarkt de werving van studenten gunstig zal beïnvloeden, zeker nu het leenstelsel begint en afgestudeerden straks geld moeten verdienen om de lening terug te betalen.

Het employability-project richt zich op betere informatie aan studenten, inclusief de diensten van UM-Career Services; op toegang tot gegevens van de alumni; op academic advising door docenten, en op de mogelijkheid van stages. De vraag of die in het curriculum moeten passen is nog niet beantwoord. Essentieel is wel, zo benadrukte Soete, dat stages aan dezelfde kwaliteitseisen moeten voldoen als het reguliere onderwijs.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)