Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

TV

Hé! Er is geen bal op de TV!”

Met deze regel scoorde Doe Maar begin jaren tachtig een hitje. Hoewel het al meer dan dertig jaar geleden is dat het nummer werd uitgebracht, raken de mannen van Doe Maar nog steeds de juiste snaren.

Het liedje gaat verder met de regel: “Er zit een knop op je TV, die haalt je zo uit de puree”, daar lijkt die bewuste knop inderdaad bedoeld voor te zijn. Waarom keken we anders massaal naar een stel domme Hagenezen die op vakantie naar Sechonessos gingen?

In Engeland filmen ze een nanny die het land rondtrekt om falende ouders een handje te helpen. Terwijl in Nederland, Dries Roelvink het heft maar in eigen handen heeft genomen om in het leven van zijn ontspoorde zoon wat structuur aan te brengen. Ook zien we ieder jaar toe, hoe een handje vol hopeloze boeren een nog hopelozere poging doen naar het vinden van de liefde van hun leven, in slechts enkele weken.

Er zijn veel verschillende artikelen die zich focussen op manieren om ‘de kijker erbij te houden’. Zo moeilijk is het niet om de ‘kijker erbij te houden’, want is de doorsneekijker niet maar al te blij met de simpele karakters van 80 procent van de televisieprogramma’s? Al veel te lang kijken honderdduizenden mensen naar muzikanten die hopen door te breken in de Nederpop. Ieder jaar weer, hebben de kandidaten de illusie dat het hen wél echt gaat lukken om door te breken in de muziekwereld. Huh huh.

Die knop op mijn TV, haalt mij alleen maar uit de puree wanneer ik hem uitzet.

Afgelopen vrijdag werd, als een soort redder in nood alla studiefinanciering, het gehele derde seizoen van House of Cards uitgebracht. Wat een fantastische serie.

De populariteit van zowel House of Cards, als Suits inspireerde de jongens van de Maastricht Nights tot het geven van een heuse Suits vs. House of Cards Party. De beschrijving van het feest op Facebook, verraadt dat alle ingrediënten voor een slecht feestje aanwezig zijn. Zo wordt de aanwezigen gevraagd hun classiest outfit aan te doen, zodat je je kunt wanen in de wereld van die series. Om dat element te boosten, is er fake money to throw. Ja, dat lees je goed: er is fake money to throw. Stel je dus even voor: vanavond staan er in d’n Hiemel vanaf een uurtje of elf, van die stijve internationals in hun mooiste zondagspakkie rond te gooien met Monopoly-geld, terwijl ze aan een sigaartje staan te lurken. Allemaal, omdat ze hopen dat ooit blijkt dat hun German Runs (Duitsers die in de week voor de tentamens naar de beste plekjes in de UB rennen) ten grondslag lagen aan hun eigen ‘succes’.

Ik denk dat ik de TV vanavond toch maar eens aanzet.

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)