Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Nóg een studentencampus aan de Tongerseweg

Nóg een studentencampus aan de Tongerseweg

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

MAASTRICHT. In het voormalige Bonnefantencollege aan de Tongerseweg komt een campus met 257 studentenwoningen plus een ‘international student center’ met studieplekken en een ontmoetingsruimte. Tenminste, als het aan adviesbureau Adhara en vastgoedontwikkelaar Newcon International ligt. De gemeente steunt het initiatief en is bezig met een haalbaarheidsonderzoek.

De UM is verheugd over de plannen. “Het is een schitterende locatie, niet al te ver van de binnenstad”, zegt Maurice Evers, hoofd van UM-huisvestingsbureau Maastricht Housing. “Het gaat om zelfstandige woningen, dus met eigen keuken, badkamer en voordeur. Wat interessant is voor studenten omdat ze in aanmerking voor huursubsidie. Ik zie alleen maar voordelen.”

Niet onvoorstelbaar is dat de buurt protesteert omdat aan diezelfde Tongerseweg, vijfhonderd meter verderop in het Carrégebouw, ook al 150 studentenwoningen in de maak zijn. “Ja, dat klopt, maar zo dichtbij is het ook weer niet. Je kunt niet zeggen dat de bewoners omsingeld worden door studenten. Bovendien komt er professioneel beheer: dus geen portier maar een officieel aanspreekpunt voor de buurt. Niettemin gaan we het gesprek aan met de omwonenden en willen we weten welke zorgen er leven.”

Heel belangrijk, zegt ook François Weerts, de gemeentelijke teammanager vastgoed. “Ik kan me goed voorstellen dat mensen wijzen naar het Carrégebouw, maar goed, aan de andere kant wil je ook niet dat het voormalige Bonnefantencollege leeg blijft staan, verloedert en misschien onveilige situaties oplevert. De haalbaarheidsstudie zal daar meer duidelijkheid over geven, naast alle ruimtelijke aspecten als de verkeerssituatie maar ook de haken en ogen die samenhangen met de verbouwing van een rijksmonument. Voor het eind van het jaar weten we meer.”

Eerder is becijferd dat Maastricht behoefte heeft aan duizend extra studentenwoningen tot 2020. Dat streven komt met het Bonnefantenproject een heel eind in de richting, zegt Evers. “Naast de in totaal 400 woningen aan de Tongerseweg tellen we er 125 in Annadal en 300 in het toekomstige Student hotel in het Eiffelgebouw van de Sphinx.”

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

2018-04-19: willie
krijgen we nog meer overlast dan wat we nu al hebben, dat ze zich lekker ergens anders gaan huisvesten is geen pretje om zoiets naast je te hebben wonen.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

CAPTCHA Afbeelding
Enter the code shown above: