Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Studiepunten

Waar het Nederlands elftal qua niveau steeds verder afglijdt, maakt er in een andere tak van sport een Nederlander zijn naam wel waar. De 1-1 tegen Turkije zou eigenlijk niet eens in dezelfde zin mogen staan met de zevende plek van de 17-jarige Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Maleisië. De beste coureur van Nederland mag wettelijk gezien niets eens in zijn eentje achter het stuur zitten in ons land, maar liet afgelopen weekeinde een aantal grote namen in de Formule 1 achter zich. Het ooit geroemde Hiddink-effect lijkt langzamerhand zijn geloofwaardigheid te verliezen.

Wie er trouwens ook op inleveren, als het om geloofwaardigheid gaat, zijn die studenten in het Maagdenhuis in Amsterdam. Na enkele weken van protest, schreven ze afgelopen week opnieuw een brief aan het bestuur van de UvA. Ditmaal hadden ze eisen van een andere aard: het komen en gaan van overmoedige hippies is ten koste gegaan van de hygiëne in het gebouw en tijdens de weekenden is het er tamelijk koud. Er wordt nu verwacht dat hetzelfde bestuur waar zij tegen protesteren, de studenten hierin tegemoet komt.

Dat de studenten in een opwelling aan hun protest begonnen, bleek ook wel uit de eisen die ze hadden met betrekking tot hun studies. Mijn lachspieren werden weer eens als vanouds getraind, toen ik op nos.nl las dat ze een compensatie in ECTS eisen voor de weken die ze geprotesteerd hebben. De ‘hard werkende studenten hebben gedurende hun protest namelijk niets aan hun studie kunnen doen’. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten, denk ik dan. Toch hebben deze ondoordachte acties mij wel geïnspireerd.

Aangezien ik heel wat op- en aanmerkingen heb bij het probleemgestuurd onderwijs en sommige aspecten van het onderwijs op mijn faculteit, ga ik het SSC bezetten. Samen met wat medestudenten hang ik dan wat spandoeken op met slappe teksten over ‘verandering’ en doe ik verder de hele dag niets. Ik heb komende periode namelijk, naast mijn tweedejaarsvakken, nog een eerstejaarsvak wat ik volledig opnieuw moet doen. Een drukke periode, waarin ook nog eens het toernooienseizoen voor disputen uit Maastricht begint.

Vervolgens eis ik na wat weken van ‘protest’, een compensatie in ECTS. Zo haal ik al mijn vakken zonder enige inspanning en kan ik her en der nog een mooi toernooitje meepakken.

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)