Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Ticket

Ik ga voortaan altijd voor mijn treinkaartje betalen en een dispuutsgenoot zijn weekend-ov lenen riskeer ik ook niet meer.

Dit heb ik natuurlijk allemaal te danken aan al die stomme idioten die de afgelopen weken een NS-conducteur hebben aangevallen. Er ging geen week voorbij zonder dat nu.nl weer een nieuwe headline had over een stel debielen die een conducteur in elkaar hadden geslagen. Het is schrijnend: typ in Google ‘NS conducteur aangevallen’ en heel Nederland verandert in een plaats delict.

Ooit werd ik ook gepakt. Door buitenlandse collega’s van de NS-conducteurs. Een misplaatste yolo resulteerde in zwart rijden tijdens een ritje van pak ‘m beet vijfentwintig minuten. Toen ik ongeveer halverwege was, zag ik een stuk of zeven uniformen uit het niets naar binnen komen. Die kwamen natuurlijk niet voor een goed gesprek.

Op zo’n moment hoop je dat iedereen in de trein net zo hard de zak is als jij. Dat die donkerblauwe pakken daardoor te lang bezig zijn met het noteren van de gegevens van de andere passagiers. Zodat jij er de volgende halte snel en ongezien tussenuit kunt knijpen, een zogeheten Houdini.

Het liep uit op een fiasco. Naast het feit dat er al niet zoveel passagiers in de tram zaten, hadden zij ook nog eens wél betaald voor hun stoeltjes. Ik werd dus al snel geconfronteerd met de vraag naar mijn vervoersbewijs. Momenten later was ik een enorm koekverhaal aan het verkopen waarom ik er uiteindelijk net niet aan toe gekomen was om te betalen voor dit vervoer. Het mocht niet baten. De boete was fors: omgerekend zo’n vijfenzeventig euro, bovenop de ritprijs. Dat kon ik natuurlijk niet on the spot lappen, dus werd de bon opgestuurd naar een door mij opgegeven adres.

In tegenstelling tot al die imbecielen, accepteerde ik mijn verlies en gaf de beste man een hand nadat hij mij voor een laatste maal de les had gelezen. Eenmaal terug in Nederland opende ik de envelop waar de bon inzat. Vandaag de dag heb ik een nog openstaande boete die opgelopen is tot zo’n 2500 euro in een land hier ver vandaan.

Zo werd dit dus mijn duurste ritje ooit. Een kaartje had me omgerekend overigens maar €3,50 gekost. Wat je allemaal wel niet over kan hebben voor wat centjes.

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)