Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

‘Ja’ tegen jezelf, is ‘nee’ tegen een ander

‘Ja’ tegen jezelf, is ‘nee’ tegen een ander

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Anoniem (25): “Ik ben promovendus. Mijn hart gaat niet sneller kloppen van het onderzoek dat ik doe. Ik wil ermee stoppen, maar ben bang anderen teleur te stellen. Wat moet ik doen?”

Ingrid: Zayn Malik is eruit gestapt. Na vijf jaar One Direction vond hij het welletjes en verliet hij de populaire boy-band. Over de reden van zijn vertrek wordt druk gespeculeerd. Hij zou alleen in de schijnwerpers willen staan of juist verlangen naar een gewoon leven. Het tieneridool heeft hoe dan ook gekozen voor zijn eigen weg en daar is moed voor nodig. Malik heeft met deze stap namelijk de harten van veel meisjes gebroken en hun wereld op z’n kop gezet.   

Onlangs speelde zich dichter bij huis, bij mijn huis, iets soortgelijks af. Een teamgenootje van zoonlief werd gescout door MVV. Het E1-spelertje besloot daarop zijn geluk te beproeven bij de Maastrichtse voetbalclub. De zaterdag-langs-de-lijn-ouders waren het er onmiddellijk unaniem over eens: zoiets doe je niet; je laat je team niet in de steek. Toegegeven, sinds zijnvertrek heeft de E1 geen wedstrijd meer gewonnen. Maar betekent dit dat hij niet voor zijn eigen geluk had mogen kiezen? Natuurlijk niet. Het is juist de bedoeling dat we zorg dragen voor onszelf en dat is niet egoïstisch. Zo lang dit anderen niet wezenlijk schaadt, is er niets aan de hand. En met de schade die is aangericht bij de fans van Malik en de spelertjes van de plaatselijke E1 valt het best wel mee, lijkt me.

Ook jouw collega’s en familieleden zullen geen litteken overhouden aan je besluit om het promotietraject aan de wilgen te hangen. Net als de ouders langs de lijn zullen ze misschien oordelen over je beslissing en er allerlei verklaringen voor bedenken. Het zij zo. Ga, net als Malik en het voetbaltalentje, voor je eigen geluk en zeg ja tegen jezelf. Helaas gaat dat nogal eens hand in hand met nee-zeggen tegen een ander.

Ingrid Candel

 

 

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)