Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Roep om aftreden UvA-bestuur steeds luider

NEDERLAND. Steeds meer wetenschappers eisen dat het bestuur van de Universiteit van Amsterdam aftreedt. Ook de Amsterdamse studentenunie Asva vraagt zich af of het bestuur niet beter de handdoek in de ring kan gooien.

Voor de ontruiming afgelopen zaterdag riepen alleen de studenten in het Maagdenhuis om aftreden van het college van bestuur van de Universiteit van Amsterdam. Andere actiegroepen hadden ook hun eisen, maar gingen er vanuit dat daar met het huidige college over te praten viel.

Dat gevoel lijkt bij velen inmiddels verdwenen. Vanmorgen publiceerde NRC Next een opinie van UvA-docenten Ewald Engelen en Olav Velthuis waarin ze schreven dat het tijd is voor “een schone lei”. Die oproep was vanmorgen door 175 medewerkers ondertekend, maar dat zijn er inmiddels meer dan driehonderd geworden.

Ook de Amsterdamse studentenunie Asva concludeert dat het vertrouwen in het college dit weekend “tot een nieuw dieptepunt” is gezakt. “Dit CvB lijkt niet in staat de UvA te besturen, door structureel adviezen te negeren en keer op keer verkeerde beslissingen te nemen”, schrijft Asva-voorzitter Noeri van den Berg in een verklaring.

Zaterdag kwam er na ruim zes weken een einde aan de bezetting van het Maagdenhuis, het bestuursgebouw van de Universiteit van Amsterdam. Wat begon als een actie tegen bezuinigingen op de letterenfaculteit, mondde uit in een breder protest tegen de bestuurscultuur aan de UvA.

HOP, Petra Vissers

Lees hier de opinie van de UvA-docenten

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)