Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Housing Helpdesk

MAASTRICHT. In navolging van zogeheten huurteams in andere Nederlandse universiteitssteden begint ook Maastricht met een pilot Housing Helpdesk.

Studenten kunnen er terecht voor hulp en advies over juridische en financiële ‘woonvraagstukken', bij bonje met de verhuurder over bijvoorbeeld de huurprijs, privacy schending of bouwtechnische zaken.
Terwijl in andere steden ook niet-studenten gebruik maken van de huurteams, richt de Maastrichtse Housing Helpdesk zich wel alleen op deze groep.
Voorlopig bevindt het project zich nog in de experimentele fase. De gemeente Maastricht wil duidelijkheid over de behoefte (in andere steden financieren de gemeentes dit soort projecten). Parallel aan de pilot loopt een landelijk onderzoek naar de ‘beleving’ van de huurder in zijn of haar studentenstad. Daarnaast gaat de gemeente Maastricht nog eens specifiek enquêteren onder haar studenten.
“Over een half jaar moet duidelijk zijn welke problemen er spelen en in welke omvang, maar ook of we studenten daadwerkelijk kunnen helpen richting huurbaas, bemiddelingsbureau of huurcommissie”, zegt Maurice Evers, hoofd Student & Staff housing van de UM en programmaleider Student en Stad.
Voorlopig is de Housing Helpdesk fysiek geïntegreerd in de International Service Desk in het studentenservicecentrum. Een jurist en een projectmedewerker van Student & Stad zijn eraan verbonden. Op het moment zoekt men vrijwilligers die ondersteuning willen bieden – interesse? email maurice.evers@maastrichtuniversity.nl

Wendy Degens  

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)