Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Grootste ergernissen op de werkvloer

Grootste ergernissen op de werkvloer

Photographer:Fotograaf: Omslag boek

NEDERLAND. Waaraan ergeren mensen zich het meest op de werkvloer? Gebrek aan collegialiteit en teamspirit staat op nummer één. Vooral vrouwen irriteert dat. Mannen iets minder, zij worden gek van dom en onbekwaam personeel: tweede in de top-drie van ergernissen. Nummer drie: luie collega's die er de kantjes vanaf lopen.
Het zijn de resultaten van een onderzoek onder tweeduizend Nederlanders, uitgevoerd door de Nijmeegse hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk.
Ze schreef er een boek over dat gisteren is gelanceerd: Collega's en andere ongemakken.


En omdat we allemaal collega's zijn en ons waarschijnlijk ook wekelijks, zo niet dagelijks, ergeren aan onze kantoorgenoten en vakbroeders, mag Observant twee exemplaren weggeven.

In het boek wordt ons gedrag blootgelegd. Ambitie, carrière, onderhandelen, beslissen, groepsgedrag, leiderschap, succes, zelfkennis, ego: allemaal thema's die aan bod komen. Het boek staat vol tientallen analyses en tips. Zoals: Hoe maak je vrienden? Door anderen af te zeiken. Wanneer functioneren mensen het best? Als ze vaak en snel feedback krijgen. Wat is de beste manier om leiding te geven? Door geen leiding te geven.

Geïnteresseerd in een exemplaar? Stuur voor 1 mei een e-mail naar wendy.degens@maastrichtuniversity.nl onder vermelding van 'ergernissen werkvloer'.
Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)