Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Series kijken

Series kijken

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Ruth (23): “Ik kijk graag series. Homeland, Breaking Bad, Lost, ik heb ze allemaal gezien. Soms kijk ik meerdere afleveringen op één avond omdat ik niet kan stoppen. Heb ik een probleem?

Ingrid: Series kijken is in. Ik merk dat op mijn werk waar het regelmatig gaat over de tig-ste aflevering van het zoveelste seizoen van een serie die je toch echt gezien moet hebben. Het heeft ook iets aantrekkelijks, zo heb ik zelf ervaren. Weken lang waren de broers Michael Scofield en Lincoln Burrows uit Prison Break mijn beste vrienden. Avonden bracht ik met ze door wetende dat er een moment zou aanbreken waarop ik afscheid zou moeten nemen. Daar zag ik best tegenop. Het was zo spannend met de broers.

Ik had een parasociale relatie met de twee mannen. Zo’n schijnrelatie is één van de redenen waarom we massaal aan de serie zijn. Je bent betrokken bij het reilen en zeilen van een ander, maar dan alleen als jij er zin in hebt. Ook de vele cliffhangers maken dat we aan de buis gekluisterd blijven. Is dat een probleem? Niet per definitie. Zolang het kijken niet voortdurend ten koste gaat van je nachtrust of je studie is er niets aan de hand. Maak je niet druk als je eens een keer toch nóg een aflevering kijkt, terwijl je eigenlijk zou gaan slapen. Het is pas een probleem als belangrijke dingen ervoor moeten wijken en als parasociale relaties de enige ‘contacten’ zijn die je hebt. Hoe zit dat bij jou, Ruth?

Prison Break heeft voor mij geen opvolger gekregen. Nog niemand heeft de plaats van Scofield en Burrows kunnen innemen. Toch sta ik open voor een nieuwe parasociale relatie. Een beetje entertainment en afleiding op z’n tijd kan ook ik best gebruiken. Heeft iemand een tip voor een blind date?

Ingrid Candel

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)