Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

“Ik was echt een chagrijnige puber”

“Ik was echt een chagrijnige puber”

Achternaam: Grasmeijer * Voornamen: Jeanine Irina * In het dagelijks leven: derdejaars geneeskunde * Geboren in: Emmen * Leeftijd: 22 * Woonplaats: Maastricht * Burgerlijke staat: relatie met Sander

TOEN

Toffe mensen Ons gezin bestaat uit heel verschillende persoonlijkheden. Mijn vader, broertje en ik zijn nuchter, mijn moeder en zusje juist gevoelig. Dat botst nog wel eens, dan zegt de een iets lomps en neemt de ander dat heel hoog op. Toch zijn mijn ouders al dertig jaar bij elkaar. We zijn een gek gezin, dat elkaar wel heel erg waardeert. Het zijn toffe grappige mensen.
Harry Potter Als kind was ik geobsedeerd door Harry Potter. Ik had Harry Potter-behang, een Harry Potter-tandenborstel. Ik maakte zelfs magie-huiswerk op een website waar je punten voor je afdeling kon verdienen. Ik stond heel erg open voor fantasieverhalen, heb ook nog lang in Sinterklaas geloofd.
Verlegen Als jong kind was ik heel druk, praatte met iedereen. In groep 5 heb ik een klas overgeslagen. In mijn nieuwe klas kon ik lastig aansluiting vinden. De kinderen waren ouder en het was sowieso een moeilijke groep, we hebben zelfs een half jaar groepstherapie gehad. Daar werd ik stiller van, verlegen. Op de middelbare school had ik weer een groep vriendinnen, maar dat verlegene is er pas afgegaan toen ik na mijn eindexamen een jaar er tussenuit ging.
Freediven Tijdens mijn tussenjaar in Thailand heb ik het freediven ontdekt. Ik was daar eerst om te backpacken en later om Engelse les te geven aan kinderen. Ik volgde een duikcursus, maar vond al die zware materialen om mijn lijf maar niets. Toen hoorde ik van freediven: duiken zonder apparatuur. De eerste les hield ik meteen vijf minuten mijn adem in. De instructeur was onder de indruk en heeft me getraind. Later nam hij me mee naar wedstrijden in Egypte waar ik meteen een paar Nederlandse records behaalde. Zo ben ik er ingerold.
Puber Ik was op de middelbare school echt een nerd. Ik maakte me ontzettend druk over mijn cijfers, terwijl ik misschien twee keer een onvoldoende heb gehaald. Ik had een groepje vriendinnen met wie ik nu nog steeds optrek, maar uitgaan deed ik niet. Ik was echt een chagrijnige puber. Ik kropte alles op en af en toe kwam het er dan uit. Vooral het laatste jaar dat ik thuis woonde, maakte ik veel ruzie. Ik had het verkeerde profiel gekozen voor geneeskunde en deed daarom na mijn eindexamen de ontbrekende vakken thuis via zelfstudie. Al mijn vrienden waren naar de universiteit en ik verveelde me te pletter. Zo is het plan om naar Thailand te gaan ook ontstaan: ik wilde gewoon weg.

NU
Balans Tijdens mijn tussenjaar heb ik het feesten ontdekt. Het was een groot contrast met de middelbare school. In plaats van de hele dag studeren was het vrijheid blijheid. Dat is heel goed voor me geweest, toen ik terugkwam was ik een ander mens, maar het heeft veel moeite gekost om weer in een dagelijkse routine te komen. Nu pas, in mijn derde studiejaar, heb ik het gevoel dat ik de balans heb gevonden.
Sander Ik ken mijn vriend van de studentenzwemvereniging Tiburón, waar we allebei lid van zijn. Ik vond hem al langer leuk, maar ik was ervan overtuigd dat ik niet zijn type was dus ik hield de boot af. Hij is ook niet iemand die snel zijn gevoelens laat zien dus we hebben een tijd om elkaar heen gedraaid. Bijna een jaar geleden zijn we bij elkaar gekomen. Hij ziet er heel stoer uit, heeft allemaal tatoeages, maar stiekem is hij ontzettend lief.

STRAKS
Jaar weg Volgend jaar, als ik mijn bachelor heb afgerond, wil ik een jaar weg om te duiken. Je kunt freediven in het zwembad doen – door zo lang mogelijk je hoofd onder water te houden of zoveel mogelijk baantjes onder water te zwemmen – maar dat is saai. Ik wil echt de zee induiken, verticaal naar beneden. Eén zijn met de zee, je niet van je stuk te laten brengen door dat immense wateroppervlakte, dat is wat ik leuk vind aan freediven. Twee jaar geleden dook ik een wereldrecord, negentig meter diep. Dat kun je niet zomaar doen. Je lichaam moet wennen aan de diepte. Vorige keer heb ik er zes weken voor getraind, die tijd wil ik nu ook weer hebben om me voor te bereiden op het WK in september. En ik wil aan andere wedstrijden meedoen, zoals de Vertical Blue waar je in een gat in een rif van 200 meter diep duikt in de Bahama’s. Dat is allemaal superduur, dus ik heb nu drie bijbaantjes.
Gezin Over tien jaar ben ik waarschijnlijk nog in opleiding. En heb ik een gezin. Zonder kinderen is het leven niet compleet. Ik wil er minstens twee. Ik hoop een goede ervaren arts te worden, die echt nuttig werk doet. Het liefste word ik specialist. Welk specialisme weet ik nog niet. Ooit wil ik voor Artsen zonder Grenzen werken, maar dat is iets wat je doet als je alleenstaand bent en nog geen kinderen hebt of als die kinderen alweer het huis uit zijn. Voor mij zal dat het laatste zijn, want het duurt nog wel even voor dat ik klaar ben met mijn opleiding.

 

www.jeaninegrasmeijer.com

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)