Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Dertig spinningfietsen en een nieuwe grote hal

Dertig spinningfietsen en een nieuwe grote hal

Photographer:Fotograaf: Joey Roberts

Eerste deel nieuwe sporthal klaar

MAASTRICHT. In een gloednieuwe studio staan dertig spinningfietsen te wachten. De grote sporthal waar drie basketbalwedstrijden tegelijkertijd kunnen plaatsvinden, wordt bevolkt door een klas basisschoolleerlingen. In de nieuwe fitnessruimte op de eerste verdieping zijn het de universitaire studenten die zich op deze dinsdagochtend uitleven. Deze week opende het eerste deel van het nieuwe Universitaire Sportcentrum in Randwyck zijn deuren. Op 4 januari 2016 zal, als alles volgens planning verloopt, het hele sportcentrum klaar zijn.

Dat is een half jaar eerder dan verwacht. De zachte winter en de ruime marge die vooraf was ingebouwd, zijn de oorzaak.

In januari 2016 zal de huidige fitnessruimte, die al zeer ruim oogt, qua vierkante meters meer dan verdubbelen. Ook zullen dan de drie squashbanen, de klim- en boulderhal (elf meter hoog) en twee zalen voor groepslessen gereed zijn. “Nu is een derde van het centrum klaar”, leggen Birgitte Hendrickx, hoofd UM Sport, en Netty Bekkers, afdelingshoofd klantmanagement en communicatie UM Sport, tijdens een rondleiding uit. “Straks willen wij studenten en medewerkers niet alleen laten sporten, al blijft dat onze core business. De ongeveer 175 learning spaces geven ruimte om te studeren, het horecagedeelte waar je kunt drinken en eten is de plek om elkaar te ontmoeten of na te praten na een wedstrijd.” Op dit moment loopt de tender voor het horecadeel, begin juli is duidelijk welke kandidaat het mag gaan uitbaten.

In het weekend zal het sportcentrum drukker worden omdat de grote hal de volleyballers van studentensportvereniging Fyrfad, de zaalvoetballers, de schermers van Mas Incontro en onder anderen de handballers van Manos de kans geeft om hun competitie in eigen huis af te werken.

Hendrickx en Bekkers verwachten dat het aantal sportleden – nu is bijna 30 procent van de studenten lid – de komende tijd gaat groeien. Ook hopen ze dat er uiteindelijk nog een multifunctioneel buitenveld op het universiteitsterrein zal verschijnen. Hendrickx: “Niet voor de competitie, maar voor recreatieve doeleinden. De universiteit is nu samen met het ziekenhuis, de provincie en de gemeente bezig met de gebiedsontwikkeling. Sport is een van de speerpunten. Het zou mooi zijn als je ook buiten het sportcentrum kunt zien dat deze buurt waarin ook de Health Campus staat, sport en bewegen hoog in het vaandel heeft staan.”

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)