Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De laatste loodjes

Ook dit jaar valt de laatste periode van het academisch jaar weer net iets zwaarder dan alle voorgaande periodes. Omdat ik nog een vak open had staan uit mijn eerste jaar, werd ik de afgelopen week geconfronteerd met drie paper-deadlines. Het Food Truck Festival liet ik dan ook aan mij voorbij gaan. Om me toch nog een beetje in de sfeer te kunnen wanen, besloot ik tijdens het studeren een flesje rood open te trekken, uiteraard ook om de creatieve geest wat te stimuleren.

De meeste studenten zullen wel herkennen dat één glas altijd escaleert. Afgelopen vrijdagavond werd dat ene wijntje dus ook opgevolgd door een tweede, derde, vierde en uiteindelijk, tweede fles. Tijdens het soggen viel mijn oog op het nieuwsbericht dat voor de middelbare scholieren het eindexamen tot een eind was gekomen. Mijn gedachten focusten zich linea recta op vier jaar geleden. Nadat ik een punt had gezet achter mijn laatste examen, begon een onvergetelijke tijd waarvan ik het merendeel allang niet meer weet. Feestjes hier, borrels daar en een ongekend aantal uren in de Bredase kroegen. De tijd na mijn eindexamens was zonder twijfel de mooiste tijd van mijn middelbare school.

Hoe anders zal het voor menig Bredaas eindexamenscholier zijn dit jaar. De afgelopen vijftien jaar varieerde de eindpositie van NAC Breda in de Eredivisie van nummer drie tot zestien. Na vele ups en downs, was afgelopen seizoen er één van dweilen met de kraan open, terwijl je huilt met de pet op: uitermate belabberd dus. Dat ze vervolgens uitgeschakeld werden door Roda JC, kan ik haast niet anders zien dan karma. Ik heb me stiekem al wel eens afgevraagd of mijn vrijpostige uitlatingen over de Limbo’s zich ooit tegen me zouden keren. Enfin, afgelopen zondagavond dus.

Alles werd nog eens flink aangedikt door het feit dat er een blik tuig open was getrokken op de markt diezelfde dag. ‘Even snel een boodschap doen’ had in de omgeving van de Jumbo een heel andere betekenis gekregen. Toen Dancetour eenmaal voorbij was, liep dat schorriemorrie vervolgens, zingend, brakend en molesterend langs de ramen van mijn kamer.

En dat gaat dus volgend jaar de Eredivisie in.

 

Romeijn Sadée

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)