Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Interview Inkom-voorzitter: “Ik moest hard werken voor mijn geld”

Interview Inkom-voorzitter: “Ik moest hard werken voor mijn geld”

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes

Kijk ik om me heen, sta ik midden in mijn leven – Loesje

Achternaam: Peters * Voornamen: Daphne Maria * In het dagelijks leven: Inkom-voorzitter en vierdejaars geneeskunde * Geboren in: Zevenaar * Leeftijd: 23 * Woonplaats: Maastricht * Burgerlijke staat: woont samen met Jeroen

TOEN
Open huis Bij ons thuis mocht altijd iedereen komen spelen en blijven slapen. Mijn opa en oma pasten vaak op, omdat mijn ouders het druk hadden met hun speelgoedwinkel. Dan stond mijn opa met de Mitsubishi Colt voor het schoolplein en werden alle kinderen ingeladen. Met carnaval lag de hele week het huis vol logees. Mijn moeder maakte dan altijd een grote pan spaghetti. Het waren niet alleen vrienden van mij en mijn twee zusjes, maar ook van mijn ouders. Die gingen ook op stap.
Hechte familie We gingen in het weekend altijd op zaterdag naar de opa en oma van moederskant en op zondag naar de opa en oma van vaderskant. De rest van de familie was er dan ook. We zijn heel hecht. Een aantal neefjes en nichtjes is ongeveer even oud als ik. We trokken veel met elkaar op, samen zwemmen, barbecueën en dan blijven slapen. Nu zien we elkaar niet meer ieder weekend, maar met de kermis gaan we nog altijd met z’n allen naar oma, mijn opa is er helaas niet meer. Straks bij de opening van de Inkom zijn ze er ook bij. Mijn ouders en zusjes blijven zelfs de hele week, ze hebben hier een appartementje gehuurd.
Speelgoedwinkel Toen ik net naar de middelbare school ging, moesten mijn ouders de speelgoedwinkel verkopen. Door de recessie liep het niet meer. Dat was een financieel zware tijd, we moesten zelfs ons huis uit. Daardoor heb ik goed de waarde van geld leren kennen. Vanaf mijn dertiende had ik een bijbaantje en moest ik hard werken voor mijn geld. Ik heb echt het gevoel dat we met z’n vijven de schouders eronder hebben gezet, als gezin sterker zijn geworden. We hebben ook veel steun gekregen van familie en vrienden. Die kwamen dan een tas boodschappen brengen met Kerst of gingen met ons kleren kopen. Na een jaar of vier waren we er weer bovenop. Voor mijn achttiende verjaardag hebben we toen een groot feest gegeven voor alle familie en vrienden.
Helpen Na de middelbare school ben ik er een jaar tussenuit geweest. Eerst heb ik animatie gedaan op een camping in Frankrijk. In het begin kon ik er moeilijk mijn draai vinden. Ik was er helemaal alleen en sprak de taal nauwelijks. Daar ben ik heel zelfstandig van geworden, dat heeft me geholpen toen ik naar Maastricht kwam. Ik wist wat ik moest doen om het voor mezelf leuk te maken. Toen ik genoeg geld had verdiend, ben ik naar Zuid-Afrika gegaan waar ik medisch vrijwilligerswerk heb gedaan, we waren een soort thuiszorgmedewerkers en gaven voorlichting. Ik wilde al geneeskunde studeren, maar hierna wist ik het zeker. Ik wilde zo graag écht helpen, als vrijwilliger mag je veel handelingen niet uitvoeren.

NU

Voorzitter Het leek me altijd al leuk om lid van de Werkgroep Inkom te zijn, maar ik dacht dat je veel ervaring moest hebben met het organiseren van evenementen en iets als business moest studeren. Tot mijn verrassing werd ik gevraagd door iemand van de vorige WGI om te solliciteren. Dat heb ik meteen gedaan, ik ben heel impulsief. Die impulsiviteit is dit jaar wel beperkt trouwens. De hele dag is volgepland, dat viel me tegen. Maar het went. Daar tegenover staat dat je in een soort familie terecht komt. Niet alleen mijn groepsleden, maar ook oud-WGI’ers en de Centrale Post; ze staan allemaal voor je klaar.
Jeroen Nu ik het zo druk heb, moeten we dates inplannen. Dat snapt hij, hij weet waarom ik dit doe. Al vindt hij het jammer dat hij zo vaak alleen moet eten. We hebben elkaar ontmoet tijdens het stappen, een gezamenlijke vriend stelde ons aan elkaar voor. We delen veel dezelfde interesses; reizen, festivals bezoeken, Bourgondisch eten. Jeroen en ik zijn elkaars maatje, ik kan bij hem helemaal mezelf zijn en ik denk hij ook bij mij. Hij laat me vrij.

STRAKS
Moeder Vroeger wilde ik kinderarts worden, nu denk ik aan huisarts. Het liefst een kleine praktijk aan huis. Ik realiseerde me dat ik liever mijn eigen kinderen zie opgroeien dan de hele tijd in het ziekenhuis bij andermans kinderen ben. Een eigen gezin is een nog belangrijker doel dan arts worden. Ik wilde altijd acht kinderen, totdat ik leerde hoe een bevalling in zijn werk gaat. Nu wil ik er vier, maar mijn vriend niet. Soms onderhandelen we: drie en een hond, misschien?
Roadtrip Ik wil graag nog eens een roadtrip door Amerika maken. Met een paar leuke mensen in zo’n Volkswagenbusje. Niets plannen, iedere dag maar zien wat er gebeurt. En ik zou graag een tijdje in het buitenland werken voor Artsen zonder Grenzen, samen met Jeroen. Hij studeert ook geneeskunde.
Schrijven Ik schrijf heel graag. Op mijn computer staat al een aantal concepten voor verhalen. Als ik wat ouder ben en er tijd voor heb wil ik ze gaan uitwerken. Ik wil korte verhalen schrijven gebaseerd op mijn ervaring als arts, maar ook fantasyboeken.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)