Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Helemaal los gaan, al is het met tien man

Helemaal los gaan, al is het met tien man

MAASTRICHT. Wanneer rond een uur of half 12 de mensen beginnen binnen te druppelen en zo langzaam de zaal van de Muziekgieterij zich vult met een dansende massa, is DJ AK al anderhalf uur aan het draaien. “Maar”, zo zegt hij zelf, “ik draai liever een feestje voor tien man die helemaal los gaan, dan dat maar de helft danst.”

Het was een goed begin van het Upstream Dance Event, het evenement dat nu voor het tweede jaar op rij georganiseerd wordt door studentenvereniging Koko als vervanger van het jaarlijkse BAM!-festival.

“Dat was een paar keer in het water gevallen door het slechte weer, vandaar dat we vorig jaar voor het eerst een feest binnen hebben georganiseerd”, legt Roos van den Bekerom, voorzitter van Koko en derhalve de organisatie van vanavond, uit. “We hopen nu dat we wat meer bekendheid krijgen, omdat we in principe dit feest organiseren voor iedereen, niet alleen leden van onze eigen vereniging.”

Toch zijn het vooral leden van Koko zelf die de dansvloer bevolken, maar dat maakt de sfeer er niet minder om. De zaal in de Muziekgieterij is aangekleed met een bonte verzameling van ‘hipster’-voorwerpen, variërend van grote kartonnen tandwielen tot een aantal ouderwetse herenfietsen. Om de vibe compleet te maken draait er een psychedelisch filmpje op een groot scherm bij de ingang.

Ook de line-up van vanavond liegt er niet om. Het varieert van lokale, opkomende DJ’s zoals de eerder genoemde DJ AK tot nationale bekendheden als Puresang, de headliners van vanavond. “Maastricht was on fire! Dat maakt de reis van 2,5 uur naar hier meer dan waard!”, reageert Niels Lucker, van Puresang, na afloop. “Ze moeten ons volgend jaar gewoon  weer boeken.”

Het is al een uur of vier als de zaal langzaam weer leeg begint te lopen. Van den Bekerom is enthousiast: “De sfeer en de energie in de zaal was geweldig! We hebben de hele avond staan genieten van alle mensen en de gave acts.”

 

Gerben de Jong

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)