Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Onderscheiding voor Palm

Onderscheiding voor Palm

MAASTRICHT. Afgelopen vrijdag (19 juni) is Franz Palm, hoogleraar econometrie, benoemd tot Ridder in de orde van de Nederlandse Leeuw. Loco-burgemeester Mieke Damsma reikte de onderscheiding uit tijdens het jaarlijkse 'Sharing Success Event' van de School of Business and Economics (SBE).

Palm (67) is adviseur van het ministerie van Economische Zaken, Centraal Planbureau en het CBS. Hij is bovendien KNAW-hoogleraar, geldt als een van de grondleggers van de SBE en heeft aan de school drie maal de functie van decaan vervuld. Momenteel is hij UM-vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit.

Zijn academisch werk draait om de econometrie, met name de econometrie van tijdreeksen en panelgegevens. De Belg heeft ruim tweehonderd artikelen op zijn naam en heeft in de redactie gezeten van meerdere vaktijdschriften. Zijn wetenschappelijk bijdragen zijn cruciaal geweest voor het begrijpen en voorspellen van economische ontwikkelingen In 2009 ontving hij een eredoctoraat van de Universität Freiburg (Zwitserland).

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)