Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

18 jaar cel voor doodsteken Rianne Brouwer

MAASTRICHT. De Maastrichtse rechtbank veroordeelt Djeylan P voor doodslag. Hij moet 18 jaar de cel in. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 20 jaar cel. De rechter acht moord niet bewezen omdat er van voorbedachte rade geen sprake zou zijn geweest. 
Promovenda Rianne Brouwer werd tijdens haar verhuizing naar een appartement aan het Oranjeplein in mei 2014 met messteken in haar hals en borst om het leven gebracht. Brouwer, 27 jaar, zou aan de psychologiefaculteit onderzoek gaan doen naar obesitas en eetstoornissen.
De 29-jarige Belg Djeylan P. heeft bekend haar te hebben gedood. Tijdens de zitting, twee weken geleden, vertelde hij dat hij in Maastricht was als drugstoerist en het trappenhuis van het appartementencomplex aan het Oranjeplein binnendrong om zich te verbergen voor camera’s -  hij was een joint aan het draaien. Volgens Djeylan P. had Rianne Brouwer hem haar flat in geduwd omdat zij dacht dat hij iets had gestolen uit haar woning. Een worsteling volgde, waarna hij, volgens zijn eigen lezing, in paniek raakte en stak. Het Openbaar Ministerie vindt dat nonsens. De officier van justitie meent dat hij haar flat is binnengedrongen, haar heeft mishandeld en doodgestoken. 

 

 

 

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)