Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

De helden van Stevie Ann

Als je de afgelopen twee jaar tv hebt gekeken, zul je het hebben meegekregen: DWDD Recordings. Sinds 2010-2011 een vast itempje van De Wereld Draait Door, een Nederlandse artiest die een nummer van een van zijn of haar helden covert. Er kwamen mooie dingen voorbij (zelfs Nick & Simon brachten iets aardigs), maar frustrerend was het ook, want door het DWDD-format, de introductie met voorgaande bijdrages die minutenlang duurde, een stukje van de icoon in kwestie en het praatje bleef er nog maar weinig tijd over voor het liedje zelf.. Afgelopen seizoen deden ze het weer precies hetzelfde, er was tijd voor slechts een minuutje muziek. Filistijnen.

De redactie van DWDD zag ook in dat hun format het talent van hun gasten een beetje tekort deed, en organiseerde vorig jaar en dit jaar een concertserie waarin de mooiste bijdrages van het seizoen in hun volle lengte terugkwamen.

Nogal prominent aanwezig in de eerste serie was Limburgse deerne Stevie Ann (Roggel, 1986), haar cover van Bob Dylans Simple Twist of Fate, kippenvel. Dijk van een stem. Mevrouw won op haar 19e al een Zilveren harp, en heeft drie goed ontvangen albums op haar naam staan. Haar gebruikelijke alternatieve country/folk is me wat te vriendelijk, een beetje zondagochtendmuziek, maar bovenstaande uitvoering is wel blijven hangen..

Nu heeft Stephanie Struijk, zoals ze voor haar postbode heet, bedacht dat ze wel iets meer wilde doen met de mannen en vrouwen die haar geïnspireerd hebben. Met theatershow Inspirations toert ze nu door het land, in haar up, de liedjes ten gehore brengend die ze zelf het mooist vindt. Dylan, Joni Mitchell, Tom Petty, Dusty Springfield, en meer van het Amerikaanse achterland. Afgaand op wat ze tot nu toe heeft laten zien met andermans werk, belooft het iets bijzonders te worden. Dame met prachtig stemgeluid, een gitaar op schoot en een paar klassieke nummers in de tas. Op 18 oktober speelt ze in het Parkstad Theater. Gaat heen en gaat dat horen.

Waarom ik er toch niet bij ben? De achttiende heb ik helaas een afspraak in Antwerpen met Radiohead. Ook leuk.

Jeroen Postma

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)