Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

André uit Maastricht

André uit Maastricht

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

-Môge Mark.

-Môge Diederik.

-Beetje weekend gehad? Nog gezeild? Of nee, het was natuurlijk al te koud op het water. Heeft Jort geen kajuitje op die bark?

-Zeg, ik ben niet getrouwd met Jort hoor, dus niks gezeild, gewoon gezellig met mam aan de wandel geweest, met z’n tweetjes, pannekoekje gegeten bij zo’n hardwerkende middenstander, handtekening op het servetje gezet, je kent dat wel.

-Breek me de bek niet open. Maar wat gingen we ook al weer doen vandaag? O ja, de poppetjes. Leukste wat er is. Dat we alvast een beetje weten welk smoel bij welk terrein te bedenken is. Sterke smoelen natuurlijk, en sociale smoelen, daar gaat het om.

-Hahaha, sociale smoelen, ja, daar ben ik ook wel voor Diedjo, dat we niet meer van die scheve bekkies krijgen als zo’n Rosenthal, hahahaha, of die aardappelkop van een Hillen!

-Gna gna, precies, en ook geen knabbel-en-babbelmondjes meer à la madam Spies! Of mensen met een splaakgeblek: geen slissende Van Bijsterfeldts!

-Precies, eerst verplicht naar de logopedist, hahaha!

-En dat we ze dan ook het eerlijke verhaal vertellen hè, zo van: we hadden je graag op Binnenlandse Zaken gezien maar je bent ècht te lelijk, helaas pindakaas, volgende patiënt!

-Hahaha, dat belooft wat, en het is sowieso goed dat jij dan in de Kamer blijft want kaalkoppen kunnen we helemáál niet gebruiken hahaha.

-Kan ik van je hebben hoor Mark, ik weet dat ik moeders mooiste niet ben, maar ik ben wel sterk en sociaal.

-Jajaja, dat weten we nu wel, niet drammen Diederik.

-Sorry Mark, ik liet me even gaan. Nou, kom op, wie wat waar? Als het even kan nieuwe gezichten, met nieuw elan, dat is wat we willen uitstralen toch?

 

De heren gooien om beurten een naam in de ring: Edith, Martijn, Fred, Wouter, het bekende rijtje.

-Heb jij nog nieuwe namen Diederik?

-Mm, ja, iemand deed me een goeie aan de hand, mede met het oog op de regionale spreiding, dat we niet allemaal Randstadjers plus Kamp voor het grappige accent neerzetten, een zekere André uit Maastricht. Zou geschikt zijn voor Financiën misschien wel, of anders EL&I.

-André? Je moet me even helpen hoor.

-Uit Maastricht dus, Mark, ik ben z’n achternaam even kwijt, heeft stevige bezuinigingen doorgevoerd, alles gestroomlijnd, alleen met computersystemen is-ie niet zo handig maar dat hoeft hier ook niet.

-O, die! Dat is wel heel verrassend zeg. Maar Financiën? Volgens mij doet zijn zoon de financiën daar thuis, anders was-ie al failliet geweest, met dat nagebouwde paleis van ‘m. Past hij niet beter op Cultuur? Dat er daar een beetje swing in komt, pardon, wals natuurlijk! En dan zou ik hem geen minister maken hoor, maar staatssecretaris. Hoe dan ook, leuk voor onze bonte avond straks! Een natuurtalent, die André. Ha, dat is nog eens echt out of the box denken Diedjo, compelementen!

-Ik kan je reactie niet helemaal plaatsen maar dank je, Mark. Heb jij ook nog een leuke?

 

Uw roddelkont, Albert Bergbroeder.

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)