Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Mayonaise

Mayonaise

Photographer:Fotograaf: Simone Golob

Ik zat in de trein toen er bijna iemand werd aangereden. De trein stond plotseling stil en conducteurs haastten zich door de trein. Het was op een spoorwegovergang, ik zat voorin en kon het allemaal zien. Bijna aangereden, want omstanders hadden een vrouw op tijd van de rails kunnen halen. Ze droeg een zwart t-shirt en roze Crocs. Door drie politiemannen werd ze naar de politieauto begeleid. Daar mocht ze een sigaretje roken om bij te komen, dat vond ik heel redelijk van de politie.

Minder redelijk waren mijn medepassagiers. Grappen over de roze Crocs en haar kapsel verbroederden de passagiers om mij heen. Telefoontjes werden gepleegd om te klagen over de NS en het egoïsme van de vrouw.

Een groepje meisjes van een jaar of 19 maakte foto’s van elkaar met de vrouw op de achtergrond, die ongetwijfeld zouden worden gepimpt met Instagram om de plaatjes een beetje op te leuken. Om dan met gevatte bijschriften natuurlijk meteen op een of ander sociaal medium te belanden.

Naast mij zat een jongen zijn Febo-patatje-oorlog naar binnen te werken terwijl hij zich zat te verkneukelen over zijn eigen onsmakelijke woordgrappen.

Mijn pogingen om me buiten dit kortzichtige vermaak te houden waren tevergeefs. Terwijl de jongen een friet met een dikke klodder ‘oorlog’ naar binnen schoof, stootte hij me aan. “Dat noem ik nog eens een dood spoor!” gierde hij. De fotomeisjes vonden het heel erg grappig.

Er werd omgeroepen dat de trein weer zou gaan rijden. Een conducteur kwam langs, duidelijk aangedaan door wat er was gebeurd. Weer stootte Patatje Oorlog mij aan: “Die roze Crocs zijn natuurlijk om te janken!” Dat was koren op de molen van de modebewuste meisjes. Maar mijn zwijgen bleek een doorn in het oog van de jongen. Het mag slechts volksvermaak heten als het gehele volk mee doet.

“Zo’n kapsel, daar word je natuurlijk stil van!” zei hij lachend terwijl hij me verwachtingsvol aankeek.

Ik besloot toe te geven, ik ben ook de beroerdste niet.

“Je hebt mayonaise op je gezicht”, zei ik. “En je ruikt naar ui.”

 

AMoraal

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)