Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Alleen lp’s toegestaan

Alleen lp’s toegestaan

Wie zin heeft in een avondje stappen zonder Gangnam Style of Guus Meeuwis, kan één keer per maand terecht bij Strictly Vinyl. Afgelopen vrijdag werd dat feestje gegeven in Sociëteit De Kaap, ofwel het onderkomen van studentenvereniging Circumflex.

“Het is weer eens wat anders dan een Circumflex-avond”, zegt voorzitter Bram de Jonge. Hij staat bovenaan de trap en kijkt uit over de gestage stroom bezoekers die afwisselend de bar-zaal en de toiletten binnengaan. Voor hun kaartje mogen ze tot in de vroege ochtend muzikaal-verantwoord genieten van elektronische muziek. “Het is leuk ook voor andere studentenorganisaties een soort platform te bieden, zeker als het gaat om student-gerelateerde evenementen.” Het enkele Circumflex-lid dat je per toeval tegenkomt is het met hem eens. “Ik ken alleen de mensen achter de bar, de mensen ervoor helemaal niet, maar dat maakt het juist leuk.”

Het collectief Strictly Vinyl brengt DJ’s naar Maastricht, zodat ook af en toe eens deep click minimal techno house te horen is. Is dat één muziekgenre? De verslaggeefster heeft geen idee, maar er lopen vanavond genoeg kenners rond. “Dit is soft house electronic techno”, roept een jongen boven de bas uit. “Zeg maar deep, deep house, een relaxte versie. Het had van mij wel wat steviger gemogen, eigenlijk. Maar dit luistert lekker weg.” Ter illustratie deint hij mee op de lome dreun. Om hem heen dansen, dan wel springen of zwieren meer studenten. Aan de muur worden kunstige lichtpatronen geprojecteerd.

Het is snikheet tussen de dansende lijven die zich in een hoek van de zaal hebben verschanst, voor de neus van de DJ’s. Naast de draaitafel ligt een stapeltje lege pizza-dozen, ongeveer zo groot als de langspeelplaten die hier de voorkeur hebben – Strictly Vinyl draagt haar naam niet voor niets. Muziek klinkt immers op haar best op een LP, aldus de electro-kenner: “Dat geeft een lekker warm geluid, de groefjes en krasjes. Ik wacht braaf op elk nieuw Strictly feestje in Maastricht, want uniek zijn ze wel.”

 

Lisa Dupuy

 

Het volgende Strictly Vinyl feest vindt plaats op 7 december

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

2012-12-06: Cyrielle
gaaf zeg.
Kunnen ze ook dJ's gebruiken wat daar kunnen/mogen draaien ik ken iemand die gespecialiseerd is en al 26 jaar DJ is die met 2 platenspelers en een bak lp's de hele zaal op stelten zet binnen 10 minuten.
Is echt een aanrader!

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)