Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Mensa studentvriendelijker

De mensa in Randwijck kan een stuk studentvriendelijker, vinden de studenten in de universiteitsraad. Raadslid Anita Ham (Voor Uns) schreef een notitie waarin wordt aangedrongen op meer service. Die mag al 's morgens vroeg beginnen: veel studenten blijven immers lang in bed liggen en hebben dan geen tijd meer om te ontbijten, terwijl de eerste broodjes pas om elf uur over de toonbank gaan. In die leemte kan de mensa voorzien door voortaan vanaf acht uur ontbijt te serveren. In de commissie van de U-raad waarin Ham vorige week haar voorstel presenteerde klonk er waardering voor het plan. Ham naderhand: "Nee, ik vind niet dat je de studenten hiermee pampert. Natuurlijk kunnen ze ook zelf de dag ervoor even een halfje brood kopen, dat klaarmaken en de volgende morgen meenemen, ikzelf doe dat wel maar heel veel mensen niet. Dus er is gewoon vraag naar."

Ook de openingstijd in de avond zou verruimd moeten worden van zeven naar acht uur 's avonds. Dan hoeven studenten die tot zes uur onderwijs hebben niet meteen naar de mensa maar kunnen ze eerst de bibliotheek in, om vervolgens in hun eigen studiepauze te gaan dineren, schrijft Ham.

Op deze manier, besluit het raadslid, wordt de UM meer een 'tweede thuis' voor de studenten.

Collegevoorzitter Jo Ritzen vond het allemaal "uitstekend klinken". Met de directeur van de facilitaire dienst zou een gesprek worden gearrangeerd.

 

Wammes Bos

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)