Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

UM-economen publiceren meer

De Maastrichtse economen publiceren steeds meer in internationale tijdschriften vergeleken met collega's in de rest van het land. Dat bleek eind vorige week uit de top dertig van het vakblad Economisch Statistische Berichten (ESB).
In de top dertig van economen met de meeste internationale publicaties op hun naam staan zeven Maastrichtenaren, van wie vijf in de top tien: Hofstede, Hall, Moorman, Wakker en Soete. Op plaats vijftien staat Hagedoorn, op twintig Clegg. Emeritus hoogleraar Geert Hofstede is al jarenlang de onbetwiste lijstaanvoerder.
Op basis van deze individuele ranking stelt ESB tevens een ranglijst van faculteiten samen. Maastricht bekleedt de vierde plaats. En dat is opmerkelijk. De UM bungelde lang onderaan maar klimt de laatste jaren gestaag.
De Rotterdammers, eveneens vertegenwoordigd met zeven economen, staan duidelijk aan kop. Ze hebben de koppositie overgenomen van de Tilburgers. Opmerkelijk is de daling van de Universiteit van Amsterdam, aldus ESB. In twee jaar tijd zakten de Amsterdammers van een tweede naar een vijfde plaats.
De top dertig, die ditmaal de periode van 2002 tot 2006 bestrijkt, is tot stand gekomen na analyse van drie internationale citatie-indexen. De score van elke afzonderlijke publicatie wordt gewogen voor het aantal auteurs dat eraan heeft meegewerkt en voor de impactfactor van het tijdschrift. De onderzoekers worden voorgedragen door de negen meewerkende instituten: acht faculteiten en De Nederlandsche Bank. Twee faculteiten deden niet mee: Nijmegen en Twente.

 

 

Maurice Timmermans

 

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)