Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Sportdag Ragweek: niet eten, maar bewegen

Sportdag Ragweek: niet eten, maar bewegen

Photographer:Fotograaf: Loraine Bodewes Fotografie

Het grasveldje tussen UNS40 en UNS50 is tijdens de lunchpauze dinsdagmiddag gevuld met studenten. Er staat een springkussen en studentenvoetbalvereniging DBSV Red Socks daagt voorbijgangers uit voor een partijtje; wie wint krijgt een fiets. Ondertussen daalt iemand langs de gevel van het academisch ziekenhuis naar beneden. Dat laatste is niets voor student Iris Ramaker: “Abseilen? Nee, dat doe ik niet. Veel te eng die hoogte.”
Gelukkig is abseilen niet de enige activiteit vanmiddag: alle studentensportverenigingen dragen hun steentje bij aan de sportdag georganiseerd door sportraad MUSST. De dag maakt onderdeel uit van de Ragweek. Zwemvereniging Tiburón had eerst moeite een activiteit te verzinnen: “Zwemmen gaat een beetje moeilijk hier. Daarom verkopen we tosti’s”. Voor hun kraampje staat een lange rij. Andere studenten pakken op het gras hun lunch uit. “Nu zit iedereen te eten, maar het is wel de bedoeling dat iedereen actief mee gaat sporten”, lacht Andrea Scharmga van MUSST.
Het is de tiende keer dat Maastrichtse studenten een Ragweek organiseren. Het initiatief komt uit Engeland, waar studenten een eeuw geleden geld begonnen in te zamelen voor een goed doel. In Maastricht wordt deze week via optredens, activiteiten en etentjes geld opgehaald voor het project SamenSpelen van stichting Trajekt en de stichting Bachi Amaa die kinderen in Nepal financieel steunt.

 

Marie Zwetsloot

Categories:Categorieën:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)