Back to list All Articles Archives Search RSS Terug naar lijst Alle artikelen Archieven Zoek RSS

Iedereen een master

Met een bachelor alleen kom je er niet, vinden de meeste Maastrichtse studenten. Daarom kiezen zij, net als hun collega's in de rest van het land, na hun bul massaal voor een masteropleiding. Vaak aan de eigen universiteit. Dat blijkt uit een enquête onder twaalfhonderd studenten, uitgevoerd door de hogeschool- en universitaire bladen.

Ook in andere opzichten wijkt de Maastrichtse student niet af van een Amsterdamse, Groningse of Tilburgse. Bij de keuze van de master laat hij zich leiden door de kwaliteit en inhoud van de opleiding en het beroepsperspectief. Maastrichtenaren vinden het iets belangrijker dat een master in het buitenland is (5 procent in plaats van landelijk 2 procent).

Als het gaat om drempels bij de keuze dan wijst de UM-student op het verplicht moeten volgen van een pre-master of toelatingsvakken, maar ook het feit dat hij zijn vrienden minder ziet. De kosten van de studie en een mogelijke verhuizing vinden zij minder bezwaarlijk dan de studenten in de rest van Nederland.

 

Riki Janssen

Categories:Categorieën:
Tags:

CommentsReacties

There are currently no comments.Er zijn geen reacties.

Post a Comment

Laat een reactie achter

Door een reactie te plaatsen gaat u akkoord met de verwerking van de ingevulde gegevens door Observant.
Voor meer informatie: Privacyverklaring
By responding, you agree to send the entered data to Observant.
For more info: Privacy statement

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)